Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Nem szűnik meg az Angol-Magyar Középiskola Gödöllőn

2017-06-03 10:45:15

Egyfajta városi legendaként kapott szárnyra az a hír, miszerint: megszűnik a gödöllői Faiskola téren található CEAS Angol-Magyar Érdekeltségű Gimnázium és Szakgimnázium. A mendemondák valóságtartalmáról kérdeztük az oktatási intézmény főigazgatóját, Galgóczi Ferencet.


- Pletyka vagy igazság, hogy megszűnik az iskola?

- Hét éve, amióta magániskolaként létezünk, minden évben elterjed, hogy megszűnünk. Erre azzal a magyar mondással szoktam válaszolni, hogy „akinek a hallálhírét keltik sokáig fog élni”. Mi is így vagyunk ezzel. Fel sem merült a megszűnés, mert minden tanévben teltházzal működünk, várólistánk van. Ha egy diák kiesik, sokan várnak a helyére.

- Mégis, minek köszönhetik, hogy ilyen hírek szárnyra kelnek?

- Ha jelentéktelenek lennénk, észre sem vennének bennünket. Van miért irigyelni a sikereinket és ez így van jól. Van egy középréteg, akinek ez az iskola a megoldást, a felemelkedést jelenti. Nem vagyunk elitképző, de ezeknek a gyerekek is kell olyan iskola, amiben ők a fontosak. Gödöllőn a város része lettünk, jól érezzük itt magunkat, munkánk sikere bizonyítja, hogy jól csináljuk. Inkább irigyeljenek, mint sajnáljanak bennünket.

- Milyen változásokat terveznek a következő tanévre?

- Nekünk mindig pluszt kell adnunk, hogy érdemes legyen hozzánk jönni. A kötelező tanagyag mellett fontos a diákok személyiségfejlesztése, a családi létre, a munkára és a továbbtanulásra való felkészítése. Nagyon sok hazai és külföldi programmal színesítjük a diákok életét. Jóleső érzés, hogy amit évek óta vallunk a magyar oktatás hiányosságairól, azokat új módszerekkel sikeresen próbáljuk kiszűrni. Minden évben bebizonyosodik, jó úton járunk, hogy megelőzzük a korunkat.
Végezetül megragadnám a lehetőséget, hogy valamennyi gödöllői diáknak és pedagógusnak jó pihenést kívánjak. Ősszel, a tanévkezdéskor újból találkozunk.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online