Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Felnőttek nélkül is remekeltek a gödöllői atléták a csapatbajnoki elődöntőben

2017-05-15 10:21:46

Május 13-án és 14-én – változékony időjárási körülmények között – Miskolcon rendezték meg a Magyarország Atlétikai Csapatbajnoksága elődöntőit. A Keleti-csoportban érdekelt, az elmúlt évek döntőiben ezüstérmes Gödöllői EAC – kiegészülve az mátyásföldi Ikarus BSE legjobbjaival – fantasztikus versenyzéssel, 356,5 pontot termelve szerezte meg a 3. helyet. A közös alakulat ezzel bejutott a legjobb 12 csapat részvételével szeptember 9-én és 10-én, Székesfehérváron lezajló döntőbe.

A GEAC utánpótlás erejét mutatja, hogy felnőtt versenyzők nélkül is az élmezőnybe tartozik, hiszen a csapatban nem volt 21 évesnél idősebb versenyző! A fiatalok teljesítményének értékét tovább növeli, hogy a három U23-as csapattag mellett, 9 junior- és 7 ifjúsági korú versenyző is helyet kapott a résztvevők között.
Feltétlenül ki kell emelni a Szörényi István vezette rúdugró csoportot, amely a GEAC pontjainak jelentős részét szállította, illetve a lány 4x100 méteres-, valamint mindkét 4x400 méteres váltót, amelynek tagjai kiváló időeredményekkel végeztek a dobogón. Kiemelkedő eredményt ért el Renner Luca magasugrásban (178 cm), aki ezzel teljesítette a junior Európa-bajnoki kiküldetési szintet.

A Boris Volkov, Gadanecz György, Kaptur Éva, Körmendy Katalin, Máté Alpár, Szörényi István és Zsivoczky Attila edzők által felkészített Gödöllői EAC formációjának dobogós és pontszerző tagjai:
Első helyezettek:
Renner Luca (magasugrás), Simonváros Csanád (rúdugrás)
Második helyezettek:
Női 4x100 méteres váltó (Csernyánszky Flóra, Répási Petra, Pótha Johanna, Zsiga Mónika), férfi 4x400 méteres váltó (Jeremiás Donát, Kriszt Botond, Kővári Tamás, Wágner Gábor)
Harmadik helyezettek:
Répási Petra (100 méteres gátfutás), Kriszt Annamária (rúdugrás), Kriszt Katalin (magasugrás), Szamosi András (rúdugrás), női 4x400 méteres váltó (benne Csernyánszky Sára)
Negyedik helyezett:
Kondrák Réka (rúdugrás)
Ötödik helyezettek:
Renner Luca (távolugrás), Csernyánszky Sára (400 gát), Mihály Ádám (rúd), Nagy Imola (3000 akadály)
Hatodik helyezett:
Renner Luca (100 gát), 4x100 méteres férfiváltó (soraiban Kriszt Botond és Tóth Zsombor)
További pontszerzők:
Répási Petra (100 és 200 méter), Canea Éva (gerelyhajítás), Csernyánszky Flóra (100 méteres gátfutás), Váczi Kamilla (hármasugrás), Kriszt Botond (110 méteres gátfutás), Tóth Zsombor (magasugrás), Pótha Johanna (200 méter)


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online