Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Váljon szokásoddá a rendszeres sportolás!

2017-05-09 10:42:53

A közel 5 éves gödöllői Curves Női Edzés Klub működése során érdekes megfigyeléseket tettünk, és akár szociológiai felmérésnek is betudható eredményekre jutottunk. A leggyakoribb kifogás a rendszeres mozgás ellen a „NINCS IDŐM” – mondja Csizmadia Éva, a Kossuth Lajos utca és a Szent Imre utca kereszteződésénél található klub vezetője. A tapasztalatok láttán a szakember az alábbi eszmefuttatással érvelt a helybéli hölgyeknek is ajánlott rendszeres mozgás fontossága mellett.

Hiszen Te is rendkívül elfoglalt nő vagy, „több műszakban” végzed női feladataidat, és hajlamos vagy magadat a legutolsó helyre sorolni. A munkád, a háztartás, a gyerekek, az öregedő szülők ellátása, a párod, a kert és még a kutya is előbbre való, mint Te. Pedig, ha Te jól érzed magad a bőrödben, nyugodt, kiegyensúlyozott és fitt vagy, akkor az egész család, sőt, az egész világ körülötted kivirul és szuperül működik. Ha viszont nyúzott és fáradt vagy, akkor hiába próbálsz megfelelni a magad által kitűzött követelményeknek, csak feszültség, ingerültség az eredmény.
Szánj magadra időt és igyekezz feltöltődni. Ebben igyekszünk a Te segítségedre lenni a mindössze 30 perces Curves köredzéssel, ami a napod csupán 3%-a. Hetente 3x30 perc jár Neked is.


Elemezzük ezt a rendszeresség-, szokás-kérdést most kicsit „tudományosan”!
Szokás:
sok ismétlés által automatizálódott cselekvések sora, melyek valamilyen szükséglet kielégítésére alakulnak ki. A cselekvések rendszeres gyakorlásának hatására a tudatos cselekvés tudattalan készséggé alakul, ezáltal külön tudati ellenőrzés nélkül képes vagy végrehajtani a cselekvést. Tehát a szokások azok a cselekvések, melyekről valamikor, korábban tudatos döntés született. A szokások meghatározzák a személyiségedet, segíthetik a fejlődésedet, befolyásolják az életed minőségét.
Rendszeresség:
 a jövőben folyamatosan ismétlődő események sorozata. Maga után vonz egyfajta következetességet is. Hiszen ha elhatározod, hogy valamit rendszeresen végezni fogsz, akkor ahhoz, hogy betartsd, következetesnek kell lenned, leginkább önmagaddal szemben.
A kiegyensúlyozott életedhez nagyon fontos, hogy e két fogalmat beépítsd az életedbe, hogy építő jellegű szokásokat alakíts ki, és azokat tedd rendszerbe, és rendszeresen végezd.
Így van ez a mozgással is. Ha elhatározod, hogy elkezdesz sportolni, mozogni, akkor fogod rendszeresen végezni, ha az szokásoddá válik, illetve akkor válik szokásoddá, ha rendszeresen végzed. Úgy tűnik ez a két dolog elválaszthatatlan egymástól.

Milyen lépések szükségesek ahhoz, hogy eredményt érj el?

1. Először tűzz ki egy célt a mozgásra vonatkozóan. Ehhez segítünk a fittségi állapotfelmérés során, amikor együtt kitűzünk számodra néhány izgalmas célt, aminek eléréséhez elengedhetetlen, hogy a mozgást az életed részévé tedd. Ha csak ideig-óráig csinálod, akkor nincs eredmény…, és nagyon nehéz újra belekezdeni.
2. Legyél tehát következetes magaddal! Legyen önfegyelmed és tartsd szem előtt a célodat!
3. A rendszeres edzést építsd be mindennapjaidba, és dolgozz azon, hogy ez szokásoddá váljon.
4. A Curves rendszer egyik hatalmas előnye, hogy nem kell edzés időponthoz alkalmazkodni, de azt javasoljuk, hogy határozd meg, mely napokon, mely időszakokban tudsz a mozgásra időt szánni, és ahhoz szigorúan és kőkeményen tartsd magad.
5. Ne hagyd, hogy bármi eltántorítson, kedvedet szegje!
6. Ne hagyd, hogy a kényelmed, a lustaságod és a kifogásaid győzzenek!
7. Vizsgáld meg kifogásaidat – hidd el, hogy csak kifogások!

Minél rendszeresebben edzel, annál hamarabb fog a szokásoddá válni…

…és akkor már nem csak tudatosan fogod végezni, hanem azért, mert már megszoktad, rutinná vált, az életed része lett. Ha idáig eljutsz, hidd el, hogy örömödet fogod lelni a mozgásban, és hiányozni fog, ha kimarad egy alkalom.
Az elején ez valóban nehéz. Mi azon dolgozunk, hogy átsegítsünk ezeken a nehézségeken. Törődni fogunk Veled és folyamatosan motiválunk. A Te kitartásod, elhatározásod, önfegyelmed, küzdeni akarásod feltétlenül szükséges. Röviden „fejben” át kell kapcsolnod, hiszen minden fejben dől el.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online