Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Az elszámoltatásra kell koncentrálni

2017-05-04 10:35:19

Félidő van. A 2014 és a 2019 közötti önkormányzati ciklus félideje. A városi közéletben egyre inkább forrnak az indulatok. Az egyik „leghangosabb” civil szerveződés a gödöllői székhelyű Szót Kérünk a Közjóért Egyesület, amelynek elnökét, Vörös Istvánt kértük arra, hogy adjon választ az alábbi három kérdésre.

- Elnök úr! Megalakulásuk óta számos, közérdeklődésre számot tartó témában ostorozták a lokálpatrióta klubos többségű városvezetést. Kérdeztek szóban, írásban, közadatot igényeltek, törvényességi felülvizsgálatot kértek. Valljuk be, eddig nem sok sikerrel. Nem gondoltak arra, hogy – mondjuk, a Városháza lebontása ügyében – helyi népszavazást kellene kezdeményezni?
- Az alapszabályunkban megfogalmazottak szerint jártunk el az eltelt két évben, és több közérdekű témában fogalmaztunk meg beadványokat, adtunk hangot a város és a lakosság érdekének védelmében. Sajnos, kezdeményezéseink nem vezettek eredményre, bár kisebb sikereket értünk el. Tudomásul kell vennünk a jelenlegi városvezetés sajátos módszereit és továbbra is bátran szembe kell néznünk a tényekkel, folytatni a közjó érdekében elkezdett munkánkat.
A Városháza lebontása már eldöntött kérdés! Ezért helyi népszavazás kezdeményezését okafogyottnak tartom, hiszen mire az ezzel járó procedúra lezajlik, a bontás akár be is fejeződhet. Inkább az elszámoltatásra, a felelősség megállapítására kell koncentrálnunk, hogy a város lakossága az ügy teljes pénzügyi- és háttér-körülményeit tisztán láthassa, illetve indokolt esetben a felelősség megállapításra kerüljön.

- Ha valami oknál fogva korábban lenne az önkormányzati választás, mint 2019 őszén, ki tudnának-e állítani egy ütőképes, akár győzelemre is esélyes csapatot Gödöllőn?

- Véleményem szerint ebben az erősen megosztott városban, ahol sem összefogás, sem egységes akarat nincs, nehéz lesz ütőképes, győzelemre esélyes csapatot állítani. Erre ma én nem igazán látok esélyt. Meggyőződésem, hogy ha eredményt szeretnénk elérni, olyan, a feladatot vállaló komoly jelöltekre lenne szükség, akik a közügyekben már most is aktívan részt vesznek. Tudjuk azt, hogy az általunk képviselt ügyek a lakosság széleskörű támogatását bírják, azonban a mellettük való nyilvános kiállást, vélemény-nyilvánítást az emberek nem merik felvállalni. Pedig a hozzánk eljutott információkból lehet arra következtetni, hogy van igény a változásra. Időszerű lenne végre felébredni és összefogással, kellő bátorsággal egy győzelemre esélyes csapatot összekovácsolni! Ehhez továbbra is várjuk az értékrendünkkel és gondolkodásunkkal azonosulni tudók jelentkezését a szotkerunkakozjoert@gmail.com email-címen.

- A március végi lakossági fórumon Ön volt az, aki éles szóváltásba keveredett a polgármesterrel. Ki karták küldeni Önt a teremből, amire azt válaszolta, hogy Önök itt folyamatosan hazudna. Fenntartja ezt a véleményét?

- Nem éltem át könnyű pillanatokat ebben a felfokozott, „tapsra éhes”, szervezetten a polgármesterhez kritikátlanul hű szövetségesekből álló, összetoborzott fórumon! Mellőzve a lakosság objektív tájékoztatását, a feltett kérdésekre szakmai választ nem adtak. Élve a hatalom „birtokosának” nemtelen eszközeivel, tetőfokára hágott a félremagyarázás és a személyeskedés, az alaptalan vádaskodás, a hitelrontás. Mivel a regnáló grémium tagjainak többsége nem a lakosság érdekeit szolgálja, nem érzékelik a lakosság problémáit, lesöprik és figyelmen kívül hagyják a választópolgárok véleményét, akaratát. Úgy éreztem, a lakosság és a saját érdekemben is szembe kell szállnom a polgármesterrel! Elfogadhatatlan, méltatlan és felháborító magatartására a válasz nem tűrt halasztást. Akik sorozatosan nem mondanak igazat, akik felkészületlenül vádaskodnak, hamis dolgokat próbálnak igazként beállítani, akik látszólagos széleskörű felhatalmazás mögé bújva a város kárára végzik munkájukat, továbbra is fenntartom véleményemet, hogy bizony hazudnak!


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online