Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Megújuló étteremmel gyarapszik Gödöllő belvárosa

2017-03-03 08:28:47

Három év elteltével jó esély mutatkozik arra, hogy ismét étterem működik majd a Szabadság út 4. szám alatti önkormányzati tulajdonú ingatlanban. A Kastélykert névre hallgató vendéglátóhelyet 2014 nyarán zárták be az üzemeltetők, majd pályázatot írtak ki az épület hasznosítására. Ez elsőre nem járt sikerrel, másodszorra azonban igen.

Február 23-án a gödöllői képviselőtestület tagjai elfogadták a másfél évtizede a Pizza Palazzo-t működtető Pálmakert Étterem Kft. tulajdonosának ajánlatát, miszerint: glutén- és laktózmentes alapanyagok felhasználására fókuszáló vendéglő nyitását tervezi – akár már május végén – a Művészetek Háza épülete és a felújítás alatt álló Testőrlaktanya közötti, műemléki védettséget élvező épületben. Az étterem minden bizonnyal a Smarni nevet viseli majd, ami a császármorzsát takarja, és Ferenc József egyik kedvenc édessége volt.

Ami a bérbeadás legfontosabb paramétereit illeti, a bérleti időtartam 20 év, a bérleti jogviszony 2017. március 1-jén kezdődik, az első három hónap alatt a bérlő bruttó 27,5 millió forint értékű felújítási munkát végeztet el az épület rendeltetésszerű használhatóságának biztosítása érdekében a tulajdonos helyett.
A bérleti díjat nettó 180.242 forint/hó mértékben állapították meg, ami 2020. június 1-jétől legalább nettó 270.363 forint/hó összegre emelkedik. A bérbeadó önkormányzat bérbeszámítási jogot biztosít a bérlőnek a tulajdonos helyett elvégzett munkák értéke (bruttó 27,5 millió forint) erejéig, ami a bérleti díjjal szemben számolható el: 2020. június 1-jéig a havi bérleti díj teljes összegével szemben, 2020. június 1-jétől havi részletben, úgy, hogy nettó 150 ezer forintos havi bérleti díjat meg kell fizetnie a bérlőnek. A bérleti díj minden évben legfeljebb a jegybanki alapkamatnak megfelelő százalékban emelhető a bérbeadó részéről.

A döntéssel az is végérvényessé vált, hogy idén nem folytatódik az a két éves múltra visszatekintő hagyomány, miszerint: az év végi ünnepi időszakban Karácsonyház üzemel a szóban forgó épületben. Az országosan is rendkívüli érdeklődésre számot tartó kezdeményezésnek mindenképpen szeretnének helyet találni az illetékesek, értesülésünk szerint szóba került, hogy a felújított Testőrlaktanyában rendezkedne be a Karácsonyház.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online