Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Veszélyekkel is járhat a Halottak napi emlékezés

2016-10-27 17:38:12

Mindenszentek (november 1.) és Halottak napja (november 2.) alkalmából szeretteinkre emlékezünk és emiatt gyakorlatilag szinte mindenki útra kel. Országszerte – ezáltal Gödöllőn is – segítik rendőrök a biztonságos közlekedést a közutakon, illetve a temetők környékén – olvasható a rendőrség honlapján.

Ezekben a napokban a közúti forgalom az átlagos többszörösére nő és az olykor zsúfolt utakon a megszokottnál lassabb haladás miatt a járművezetők könnyebben elveszíthetik türelmüket. A meggondolatlan és felelőtlen kockázatvállalást mindenképpen kerülni kell! A súlyos sérüléssel járó balesetek már alacsony haladási sebesség mellett is megtörténhetnek. Ezért fokozottabb rendőri jelenlétre számíthatnak a közlekedők október 28-tól november 4-ig a közutakon (autópályákon, autóutakon, főútvonalakon és lakott területen belül), valamint a temetők környékén, ami elsősorban a forgalom segítésére irányul, de a rendőrök a szabálytalan közlekedők ellen is fellépnek. A segítő, vigyázó jelenlétet – miként az elmúlt években, úgy idén is – a polgárőrökkel együttműködve biztosítják.

A forgalomellenőrzés mellett a rendőrség közrendvédelmi és bűnügyi szolgálata is fokozott ellenőrzéseket tart, megelőzve, illetve megakadályozva az ilyenkor gyakrabban előforduló bűncselekmények (gépkocsi feltörések, zseblopások, viráglopások, sírrongálások) elkövetését. A tömegközlekedésben résztvevők nagy száma, a növekvő személy- és gépjárműforgalom indokolttá teszi, hogy a rendőrök ebben az időszakban kiemelt figyelmet fordítsanak a gépjárműlopások és -feltörések, az alkalmi lopások, a „trükkös” lopások, valamint a zseblopások megelőzésére.

A szeretteinkről való megemlékezés méltóságának megőrzése érdekében a rendőrség munkatársai kérik, legyenek körültekintőek, tartsák be a közúti előírásokat és tanúsítsanak türelmet a közlekedésben részt vevő embertársaik iránt, hogy a hétvége valóban a kegyeletről és az élet tiszteletéről szóljon.
Amennyiben rendellenességet észlelnek, haladéktalanul értesítsék a rendőrséget az ingyenesen hívható 107-es, vagy 112-es központi segélyhívó telefonszámokon.

A gödöllői köztemető nyitva tartása

A sírkertet üzemeltető VÜSZI Kft. illetékesének tájékoztatása szerint a gödöllői, Dózsa György úti köztemető sorompóval ellátott nagykapuja a halottak napi hosszú hétvégén 7 és 19 óra között lesz nyitva. Ezt követően a kiskapukon lehet betérni a temetőbe, amiket 22 órakor zárnak be.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online