Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Másfél milliárd forint sorsáról döntöttek a gödöllői egyetemen

2016-05-02 14:33:20

A Szent István Egyetem – a környezetvédelem iránt elkötelezett felsőoktatási intézményként és a Norvég Finanszírozási Mechanizmus 2009-2014 Zöld Ipari Innováció (HU-09) Program Operátoraként – 2016 elején ismét pályázatot hirdetett „Hulladék mennyiségének és a levegő, víz, talaj szennyezésének csökkentése”, valamint „Környezetbarát termelési technológiák fokozottabb használata” címmel. A környezeti témakörben beérkezett 44 pályázat közül a formai ellenőrzés után 41 került szakmai, tartalmi értékelésre. Ezek közül 12 pályázati projekt megvalósítását támogatja a gödöllői székhelyű felsőoktatási intézmény.

A Szent István Egyetem (SZIE) elsősorban olyan projektekhez nyújt támogatást a „Zöld ipari innováció” program keretében, melyek a zöld vállalkozások versenyképességének erősítését, a meglévő iparágak zöldebbé tételét és a zöld innovációk elterjesztését célozzák. Az Egyetem számára erre a célra közel 6,5 milliárd forint keretösszeg áll rendelkezésre.
Idén második alkalommal is lehetőség nyílt a három évvel korábbihoz hasonló tartalmú pályázatok benyújtására. A Zöld ipari innováció programban támogatott projektek keretösszege jelen pályázati körben közel 1,5 milliárd forint, a dotációk összege projektenként 50-300 millió forint közötti. A támogatott 12 projekt jelentős részének megvalósításában norvégiai szervezetek is részt vesznek, ezzel is erősítve a két ország közötti bilaterális kapcsolatokat.

A „Hulladék mennyiségének és a levegő, víz, talaj szennyezésének csökkentése” elnevezésű alprogram keretében az ezen a listán szereplő gazdasági társaságok részesülnek különböző mértékű támogatásban.
A „Környezetbarát termelési technológiák fokozottabb használata” elnevezésű alprogram keretében az itt olvasható gazdasági társaságok nyertek eltérő összegű támogatást.

Azok a kandidálások, amik szakmai tartalmuk alapján támogathatóak lennének, de a rendelkezésre álló keret szűkössége miatt most nem kaptak támogatást, tartaléklistára kerültek. A projektek megvalósítására egy év áll rendelkezésre – olvasható a SZIE által kiadott sajtóközleményben.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online