Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Szettet csípett a Zágrábtól a gödöllői hatos

2016-02-10 19:55:56

Közép-európai Liga (MEVZA) 7. forduló:
Mladost Zagreb
(horvát) – TEVA-Gödöllői RC 3-1 (21, 24, -20, 20)
Gödöllő: Csengeri, Széles, Nagy K., Takács, Czina, Szabó A. Cserék: Bánlaki (liberó), Hornok, Kalotai, Szabó B.

Viszonylag egyszerű volt a képlet a találkozó előtt: a gödöllői csapat azzal a tudattal lépett pályára, hogy, ha a hátralévő két mérkőzését megnyeri, legfeljebb a hatodik helyig rukkolhat előre. Azonban nem ígért sok jót Horváth András együttese számára a közelmúlt, nevezetesen az, hogy a felek a CEV Challenge-kupában már találkoztak, ahol horvátok mind a két ütközetet szettveszteség nélkül nyerték.

A MEVZA-ligában a legjobb négy közé kerüléstől eltávolodott zágrábiak diadalát ezúttal sem sikerült meggátolni. Annak ellenére nem, hogy az első két szett végjátékát leszámítva, a gödöllői lányok derekasan harcoltak és meccsben voltak ellenfelükkel. Olyannyira, hogy a második felvonásban játszmalabdákig jutottak, de ezek érvényesítése kudarcba fulladt.
A harmadik etapban elléptek a horvátok (6-12), ám Horváth András együttese rendezte sorait és a Csengeri Petra, Takács Doroti, Szabó Adrienn alkotta szélsőütő trió vezérletével felkapaszkodott (16-15, ide), majd kihasználta a Mladost megingását, és szépített. Ennél tovább azonban nem sikerült jutni, de néhány ígéretes megoldás derűlátásra adhat okot a jövőre nézve.

Hét mérkőzés alapján a TEVA-Gödöllői RC együttese 3 ponttal, 5-19-es szett- és 490-584-es pontaránnyal a 8. helyen áll a kilenc csapatot számláló mezőnyben. Időközben eldőlt, hogy a MEVZA-liga 2015/2016-os kiírásának négyes döntőjében két magyar (Békéscsaba, Vasas) és két szlovén (Maribor, Ljubljana) küzdenek meg a legértékesebb helyekért.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online