Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Szobor készül az elhalt diófa törzséből

2015-05-16 10:42:12

Elhalt és balesetveszélyes állapotba került a Pest megyei Megyeháza díszudvarában található kanadai fekete diófa. A száz évvel ezelőtt ültetett példány helyére egy élő diófa kerül, az elhalt fa törzséből pedig szobor készül. Pest Megye Önkormányzata a szobor elkészítésére Nemes Ferenc szigetújfalui faragó népi iparművészt kérte fel.

Az iparművész terve szerint a faszobron a spirál, egymásba fonódó „téglái” az évtizedek során épült Megyeháza építőmérnökeinek, tervezőinek, építőmestereinek neveit és az építési évszámokat mutatnák. A felső részen a Megyeháza lesz látható. A tetején, több lapból álló, becsapolt felületeken a kanadai dió faragott levelei domb imitációként borítják be az oszlop felső részét. A szobor előreláthatólag 2016 tavaszára készül el.


A száz éves fáról díjat is neveztek el. A Pest Megyei Népművelők Egyesülete 1996-ban alapította a Fekete Dió díjat, amelyet azok a közművelődési szakemberek nyerhetik el minden évben, akik kiemelkedő szakmai teljesítményt nyújtottak – tájékoztatta hírportálunkat Ambrus András, a Pest Megyei Önkormányzati Hivatal sajtófőnöke. Fotó forrása: pestmegye.hu


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online