Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Bajnoki érem nélkül maradt a gödöllői hatos

2015-05-13 20:06:06

NB I. rájátszás, 3. helyért, 4. mérkőzés:
Újpesti TE – TEVA-Gödöllői RC 3-1
(18, -23, 20, 19)

Egyszerű volt a képlet a párharc negyedik összecsapása előtt: a lilák lezárhatják az ütközet-sorozatot, ugyanakkor a gödöllői lányok csak hazai környezetben juthatnak éremhez. Ehhez azonban nyerniük kellett az újpesti „pokolban”, ahol ez csak a Vasasnak sikerült ebben a bajnoki évadban. Nem jött jól, hogy a TEVA-hatos egyik kezdőembere, Takács Doroti sérülés miatt nem volt bevethető állapotban, helyette Radomszki Bogi kezdett.

A gödöllőiek vállára nehezedett kényszer az első pontoknál bénítóan hatott, így a vendéglátók 9-3-ra elhúztak. Városunk hatosan azonban némiképp magára talált, és – főként Csengeri Petra hatékony támadójátékának köszönhetően – 13-11-re, majd 15-17-re felzárkózott. Csakhogy, kisvártatva újabb megingás időszakát élte át Horváth András csapata, a tréner rövid időn belül kétszer is időt kért, de játékosai képtelenek voltak megmenteni a játszmát.

Már az első szettben is kitűnt, hogy az elszántság önmagában nem lesz elegendő ahhoz, hogy a gödöllőiek ötödik meccsre mentsék a párviadalt. A hibák számát is csökkenteni kell, hogy legyen keresnivalójuk. A második felvonás kezdete nem erről tanúskodott, főleg a nem túl acélos nyitásfogadás okán. Meg is lépett a nagyobb önbizalommal játszó UTE (12-5), de városunk csapatának tagjai nem estek pánikba, és Széles Petra vezérletével 16-nál utolérték, majd Csengeri is beszállt a pontgyártásba, így öt egységgel elhagyták ellenfelüket. A nagy nehezen kicsikart előny azonban 21-nél elfogyott, ám szerencsére a játszma nem úszott el. Szakmáry Gréta tette fel a pontot az i-re, egyenlített a Gödöllő!

A részsiker nem igazán adott lendületet a TEVA-hatosnak, amely a harmadik etapot végig hátrányban tudta le, ezáltal helyzetére nem illett a rózsás jelző. Sajnos, a negyedik szett sem a gödöllői hölgyek ellenállhatatlan játékáról szólt, városunk csapata egyszer sem vezetett, így nem tudta nyomás alatt tartani a fővárosiakat, akik éltek a lehetőséggel, és a nyakukban tudhatták a bronz medáliát.


A TEVA-Gödöllői RC csapata utoljára négy évvel ezelőtt nem nyert érmet az élvonalbeli bajnokságban. Bár, a csapat az előzetes várakozásnak a legjobb négy közé jutással megfelelt, titkon azért sokan várták dobogóra a lányokat, akik a drámai csatában elbukott Magyar Kupa döntő után ritkán adtak számot valós tudásukról.
Ja, időközben a Békéscsaba megvédte bajnoki címét, miután a döntő negyedik mérkőzésén 3-1-re nyert a Vasas ellen.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online