Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Újabb egy évig a Volánbusz szállítja a Gödöllőn utazókat

2015-02-12 09:58:37

Legalább a jövő év februárjának végéig a Volánbusz Közlekedési Zrt. látja el a Gödöllő közigazgatási területén zajló, menetrend szerinti autóbusz-közlekedést, mint közszolgáltatást. Erről ellenvetés nélkül döntöttek a települést irányító grémium tagjai február eleji ülésükön.

A városi idei költségvetésében 93 millió forintot különítettek el erre a célra. Az ellentételezés összegét a közlekedési társaság a buszok által ténylegesen megtett kilométerek alapján számlázza ki. A helyi járatok esetében ez a tétel jelenleg 332,40 forint/km, a helyközi járatoknál pedig 36,80 forint/km.
Fontos adalék, hogy a helyi buszközlekedés menetrendjében véglegesítették a tavaly szeptembertől működő üzleti parki-, valamint a novembertől utasokat szállító haraszti járatokat.

Kovács Barnabás (MSZP) felvetette, hogy a csökkenő tendenciát mutató üzemanyag-árak miatt érdemes lenne jobban megvizsgálni a Volánbusz elszámolását, és ha ebből fakadóan képződne pénzmaradvány, azt a törvényi változásoknak köszönhetően szűkülő forráshátterű szociális kiadások növelésére fordítani.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online