Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Nóra-Pont nyílt Gödöllőn

2014-10-15 17:09:06

A nők képességeinek és tehetségének érvényesülését, munkavállalási esélyeinek javítását és segítését, valamint a női esélyegyenlőség megteremtését tűzte zászlajára a 2014 elején indult, hamarosan az ország 11 városában működő Nóra-Hálózat. A hálózat tagszervezetei hisznek abban, hogy a nők megerősítése, gazdasági függetlenségük biztosítása a gazdasági és társadalmi fejlődés alapja, a nők és férfiak közös érdeke.

Október 15-én, a Vidéki Nők Világnapján Gödöllő is Nóra-Ponttal gazdagodott. A Palánta Családi Napközi és SZIL-HÁZ Közösségi Tér Szilhát utca 14. szám alatti épületben működő, kiemelt célként a térségben elő nők munkaerő-piaci esélyegyenlőségét, munkavállalási esélyeit szakmai tanácsadással javítani szándékozó szervezet a GAK Nonprofit Közhasznú Kft. együttműködésével jött létre. Az érintettek a (06-30) 596-8002-es telefonszámon, valamint a munkavallalas@gak.hu email-címen juthatnak részletes információhoz a gödöllői Nóra-Pont szolgáltatásaival kapcsolatosan.

A szerda délelőtti nyitórendezvényen részt vett és rövid előadást tartott Szabó Zsuzsanna, a Pest megyei Kormányhivatal Gödöllői Járási Hivatala Járási Munkaügyi Kirendeltségének vezetője. A szakember üdvözölte a kezdeményezést, ami – mint fogalmazott – újabb lehetőségét teremtheti meg annak, hogy a statisztikai adatok alapján a munkavállalás szempontjából több okból is hátrányban lévő nők elhelyezkedési esélyei javuljanak.
A szakember példaként említette, hogy a nők éves szinten átlagosan 2.800 órát töltenek munkában, míg a férfiak 2.400-at. Ehhez képest a munkában töltött fizetett órák száma a férfiaknál 1.300, a nőknél pedig 850. Szabó Zsuzsanna a gyengébbik nem munkavállalási nehézségeivel kapcsolatosan szemléltette, hogy a pályakezdő nőket gyakran azért utasítják el a munkaadók, mert nincs tapasztalatuk, a következő elutasítási indok, hogy hamarosan szülnek, vagy kicsi a gyerekük. Mire mindezen „hátráltató” körülmények megszűnnek, már középkorúvá válnak a hölgyek, s mivel keveset dolgoztak, újra a tapasztalat hiánya lehet alkalmazásuk kerékkötője.
Elhangzott, hogy az utóbbi időben az álláskeresők közül többen próbálkoznak vállalkozás indításával. Gondot jelent azonban, hogy az ilyen jellegű kezdeményezések jelentős része nem valami újszerű ötleten alapul, hanem a bizonytalanságot jócskán magában hordozó kényszervállalkozás kategóriába sorolható.

Többek között ezért is lesz hasznos a gödöllői Nóra-Pont, ahol akár személyre szabott tanácsokkal is felvértezik majd a munkavállalási nehézségekkel küszködő hely- és környékbeli hölgyeket.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online