Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Távhő-díj: októbertől mínusz 3,3 százalék

2014-09-27 12:41:18

A februárban elfogadott rezsicsökkentési törvény október 1-jén hatályba lépő szabálya szerint a távhő díja 3,3 százalékkal csökken a következő hónap első napjától.
A jogszabály úgy fogalmaz, hogy a lakossági felhasználó részére, a távhő szolgáltató által kibocsátott számlában, a 2014. szeptember 30-át követő időszakban igénybevett távhőszolgáltatásért fizetendő összeg nem haladhatja meg a 2013. november 1-jén alkalmazott díjtételek alapján, ugyanazon feltételekkel – például: ugyanakkora fogyasztás, légtérfogat – számított összeg 96,7 százalékát – adta hírül az MTI.

Emlékezetes, hogy a gödöllői önkormányzat július utolsó napján állásfoglalást adott ki a távhő-szolgáltatás hatósági árának megállapításához. Ebben – többek között – az áll, hogy a Gödöllői Távhő Kft. gazdálkodásában már a 2014. október 1-jét megelőző rezsicsökkentésig érvényes lakossági fogyasztói ár mellett is folyamatosan veszteség képződött. Ezt a veszteséget a nem lakossági fogyasztói árak emelésével kompenzálni nem lehet, mivel ez az érintett fogyasztói körrel szemben súlyosan méltánytalan lenne. Az önkormányzat részéről az lenne az elfogadható megoldás, ha a hatósági ármegállapítás legalább az amortizációs költségek figyelembe vételével történne meg, a közszolgáltatás fenntartásának biztosítása érdekében.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online