Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Fiaskóhoz vezetett a gödöllői focisták első félidei lazsálása

2014-06-07 19:40:06

Pest megyei I. osztályú bajnokság, 30. forduló:
Gödöllői SK – Százhalombattai LK 2-3
(0-2)

Kényelmes helyzetben volt a hazai gárda a – Táncsics Mihály úti sportcentrumban zajló utánpótlás-torna következtében előállt öltözőhiány miatt az egyetemi küzdőtérre „száműzött” – találkozó előtt, hiszen az már korábban eldőlt, hogy Jenei Sándor együttese a következő bajnoki évadban is a Pest megyei elitosztályban játszik. Ezzel szemben a százhalombattaiaknak égető szükségük volt a pont(ok)ra, hiszen a dolgok jelenlegi állása szerint, ha csak a 10. helyen zárnak, elvileg kiesnek. (Azért kell legalább hét csapatnak búcsúznia a megye I-től, mert négy Pest megyei csapat érkezik az NB III-ból, és ugyanennyi feljutó lesz a megye II-ből. Ráadásul, a hetes kontingens csak akkor igaz, ha a bajnok Vác sikerrel jár az NB III-ért lezajló osztályozón – a szerk.)

Meddő labdatologatás, erőtlen, az ellenfél kapujára veszélytelen játék jellemezte a hazai gárda megmozdulásait az első játékrészben, ami – az edző és a nézők pukkasztását leszámítva – önmagában nem okozott volna gondot, csakhogy a rivális időközben kétszer is betalált. A 9. percben a nigériai származású Obot Denis Samuel maradt őrizetlenül (képen), a 35. percben pedig Sipos Gergő gondolt egyet a gödöllői tizenhatos sarkán, és úgy találta el a bőrgolyót, hogy az Bencze Zsolt lábán felpördülve, védhetetlenül hullott az öt és feles vonalán álló Sipeki Attila kapujába.


A szünetben a pálya szélén kaptak fejmosást a gödöllői tizenegye tagjai Jenei Sándortól. Talán ennek is köszönhető, hogy egy lényegesen acélosabb, nagyobb fordulaton pörgő gödöllői csapat kezdett bele a hátrány ledolgozásába. Ehhez az első lépést Nagy Roland tette meg, aki a 48. percben a bal oldalról, mintegy 30 méteres távolságból óriási gólt ragasztott a százhalombattaiak kapujának jobb oldalába. Ezt követően is támadásban maradtak hazaiak, de kísérleteik nem párosultak sikerrel. Nem úgy a kontrára berendezkedett vizitálók egyik lehetősége a 80. percben, amikor egy felső lécet eltaláló lövés után a gödöllői védelem képtelen volt rendeződni, és az alapvonalról középre lőtt labdát Obot Denis Samuel magabiztosan vágta a vendéglátók hálójába.

Becsületére legyen mondva, a GSK legénysége ezután sem adta fel, hogy beérje a foggal-körömmel védekező battaiakat. Hét perccel a rendes játékidő vége előtt éledezni kezdett a remény, hiszen Smeló Dávid tizenegyest érően esett el a vendégek tizenhatosán belül, és a megítélt büntetőt Nagy Roland könyörtelenül értékesítette. A gödöllőiek tízese ezzel tízre növel találatainak számát, amivel házi gólkirály lett. Öröme azonban mégsem lehetett teljes, mert csapata nem tudott pontot menteni. Más kérdés, hogy a Százhalombatta nem sokra ment a győzelemmel, mivel a Nagykőrös is nyert…

A Gödöllői SK együttese 41 ponttal (12 győzelem, 5 döntetlen és 13 vereség), 40-49-es gólkülönbséggel a tabella 8. helyén zárta a Pest megyei I. osztályú bajnokság 2013/2014-es idényét.

Pest megyei II. osztályú bajnokság, Északi-csoport, 30. forduló:
Isaszeg SE – Gödöllői EAC 2-3
(0-2)

Hazai győzelem esetén az isaszegiek jó eséllyel pályáztak a 6. helyre, míg az egyetemi formáció sikere a 10. pozíció megkaparintását helyzete kilátásba. Ezt utóbbi kihívás jelentett nagyobb motivációt, hiszen Kurunczi Dániel klasszikus mesterhármasával a második félidő elején már 3-0-ra vezetett Sztriskó István csapata. A találkozó hajrájára a hazaiak ugyan feléledtek, de csak szépíteni tudtak, egyenlíteni nem.

A Gödöllői EAC együttese 35 ponttal, 49-59-es gólkülönbséggel a 10. helyen végzett a Pest megyei II. osztályú bajnokság Északi-csoportjában.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online