Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Széles és Szakmáry képviselik Gödöllőt az Eb-selejtezőn

2014-05-18 12:09:24

Két győzelemmel (3-0 a dánok és 3-2 a finnek ellen), illetve egy vereséggel (3-1 a románoktól) a második helyen zárta a május 15-17-e között Szombathelyen és Bükön lezajlott Savaria Kupát a magyar női röplabda válogatott.

A megmérettetés-sorozaton a TEVA-Gödöllői RC bajnoki bronzérmes csapatából hárman léphettek pályára, ám a torna után a belga származású Jan de Brandt szövetségi kapitány 12 főre szűkítette a jövő őszi (szeptember 25-től október 4-ig) belga-holland rendezésű Európa-bajnokságra való kijutás esélyét megalapozó selejtezőre utazók listáját. A keretszűkítésnek a gödöllőiek közül Csengeri Petra esett áldozatul, így városunk klubját a centerposzton bevethető Széles Petra (balra) és a szélsőütő Szakmáry Gréta képviselhetik.

Az E csoport első körét május 23-a és 25-e között franciaországi Moulins-ban rendezik meg, ahol – a mieink mellett – a házigazdák, az izraeliek, valamint a svédek nemzeti formációja lesz érdekelt. Egy héttel később Izraelben (Nataniya) rivalizálnak a csapatok. A csoportgyőztes automatikusan kijut a kontinensviadalra, míg a második helyezett jövő májusban pótselejtezőn vívhatja ki az Eb-részvétel jogát.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online