Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Peches Szilviák

2014-04-07 09:25:47

Azzal együtt, hogy az április 6-án lezajlott országgyűlési képviselőválasztás eredménye még nem hivatalos, borítékolható, hogy a gödöllői központú körzetből – Vécsey László (Fidesz-KDNP) személyében – csak egy tagja lesz az új parlamentnek. A hátunk mögött hagyott ciklusban négy volt, hiszen, Vécseyn kívül, a függetlenné vált Ángyán József, a Jobbikos Bertha Szilvia (képen jobbra) és az LMP-s Lengyel Szilvia (képen balra) is ott ültek a törvényhozás házában.

A „kiesők” közül Ángyán professzor nem indult, a két Szilvia viszont igen. A dolgok jelenlegi állása szerin mindketten pechesnek mondhatják magukat, mivel a pártjuk országos listáján elfoglalt pozíciójuk alapján csupán néhány hellyel maradtak le a mandátumról.
Bertha Szilviának kettővel (25.), Lengyel Szilviának hárommal (8.) rosszabb a helyezése, mint amennyi képviselői mandátumhoz juthat a Jobbik (23) és az LM P (5) a 199 fős parlamentben. Ha nem lesz visszalépés előttük, akkor nélkülük kezdi meg a munkáját az országgyűlés.


A sors fura fintora, hogy Bertha Szilvia gyakorlatilag az LMP utolsó pillanatokban történt előretörésének „köszönheti”, hogy balszerencséssé vált. A szavazatok 50-60 százalék körüli feldolgozottságánál ugyanis még 26 mandátumra számíthatott a Jobbik, ám az LMP kisvártatva átlépte a bejutáshoz szükséges 5 százalékos küszöböt, csökkentve ezzel a leendő Jobbik-frakció várható létszámát is.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online