Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Megtilthatjuk a személyre szóló kampányolást

2013-12-28 12:25:09

Egyik újdonsága a 2014-es parlamenti választásnak, hogy a választási eljárásról szóló törvény értelmében a választópolgárok a voksolás előtt megtilthatják, hogy a különböző pártok, jelöltek, jelölő szervezetek személyre szóló kampányüzenetekkel keressék meg őket. Ezt Pálffy Ilona közölte december 28-án az MTI-vel.

A Nemzeti Választási Iroda (NVI) vezetője elmondta: január 1-je után postázzák ki valamennyi magyarországi háztartásba – így a gödöllőiekbe is – azokat a nyomtatványokat, amiken a választók megtilthatják személyes adataik kampánycélú kiadását.

Tudvalevő, hogy a választásokon induló jelölteknek és jelölő szervezeteknek lehetőségük van arra, hogy kikérjék a névjegyzékben szereplő választópolgárok név- és lakcímadatait annak érdekében, hogy személyre szóló kampányüzenetekkel keressék meg a választókat. A polgárok személyes adatai és lakcímei ugyanakkor nem csak kampánycélokra, hanem közvetlen üzletszerzésre, úgynevezett „direkt marketingre”, piackutatásra, tudományos kutatásra, illetve közvélemény-kutatás céljára is kikérhetők, de a most kiküldendő nyomtatványon ezt is megtilthatja bárki. Ugyanezen a nyomtatványon lehet nyilatkozni arról is, ha valaki nemzetiségi választópolgárként kéri magát nyilvántartásba vetetni, és arról is, ha valaki, fogyatékossággal élőként segítséget kér választójoga gyakorlásához.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online