Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Gödöllőn is adnak gálaműsort a külhoni magyar fiatalok

2013-08-11 19:21:57

Idén újra – immár tizennyolcadik alkalommal – megrendezik a Vendégségben Magyarországon - Külhoni magyar fiatalok találkozója elnevezésű eseményt. Az augusztus 15-22. között lezajló programsorozat szervezője a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium és a Hungarofest Nonprofit Kft.

A rendezvény különlegessége, hogy nem kizárólag a Kárpát-medencéből várnak résztvevőket, hanem a tengerentúlról is. A program keretében legalább 350, nemzeti kultúránk hagyományait, értékeit ápoló középiskolás korú fiatal részére teremtenek lehetőséget a részvételre. A találkozó lehetőséget ad a meghívottaknak, hogy hét napon keresztül anyanyelvi környezetben ismerkedhessenek Budapesttel és Magyarországgal, történelmi, művelődéstörténeti ismeretekkel gazdagodjanak, és kapcsolatokat teremthessenek egymással, valamint anyaországi fiatalokkal.

A külhoni magyar fiatalok találkozójának résztvevői idén Budapesten, Gödöllőn és Székesfehérváron mutatkoznak be a nagyközönség előtt, és bekapcsolódnak a Gárdonyi Géza emlékév rendezvényeibe is.
Városuk nem először társ-házigazdája a rendezvénynek, a tavalyelőtt készült kisfilmben az egyetemen, a Városháza előtti téren és kastélyban történtekről egyaránt láthatók emlékezetes momentumok.


Gödöllő főterén augusztus 17-én, szombaton, 19 órától rendezik meg a külhoni magyar fiatalok nagyszabású gálaműsorát, ahol a terv szerint 14 művészeti csoport mutatkozik be.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online