Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Augusztus végéig aktívabbak az adóellenőrök

2013-07-10 18:02:26

Igazodva az országos ellenőrzési sorozathoz, a napokban Pest megyében is megkezdődött a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) nyári ellenőrzési akciója. Az adórevizorok és a pénzügyőrök – együttműködve a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) és a Pest Megyei Kormányhivatal szakigazgatási szerveinek munkatársaival – augusztus végéig járják a kiemelt idegenforgalmi, turisztikai területeket, strandokat, fesztiválokat.

A NAV munkatársainak fellépése a nap bármely szakaszában várható. Az akciósorozat célja a bevételeiket eltitkolók kiszűrése, védve ezzel a tisztességes kereskedők, szolgáltatók érdekeit.
Pest megyében, a dinnyeszezonra tekintettel, különösen az utak mentén zöldséget-gyümölcsöt árusítók számíthatnak ellenőrzésre, de a lovagoltatással, kajak-kenu bérbeadással, kalandpark üzemeltetéssel foglalkozók is vizsgálat alá kerülnek. Pest megyében közel száz horgásztó található, közülük számos Gödöllő környékén. Itt az üzemeltetők adózási fegyelmére (így például arra, hogy a horgászjegyek árusításáról és a halértékesítésekről adnak-e számlát, nyugtát, szabályszerűen foglalkoztatják-e alkalmazottaikat) terjed ki az ellenőrök figyelme.

A NAV-osok megjelenésére a nyári rendezvényeken, fesztiválokon ugyancsak számítani kell, mint ahogy az idegenforgalom szereplői, így a városnéző túrák szervezői és az idegenvezetésben közreműködők sem kerülhetik el a vizsgálódást. Folytatódik a vendéglátóhelyek és az e-kereskedelem ellenőrzése. Ez utóbbinál a fokozott figyelmet az indokolja, hogy a tapasztalatok jogsértésekre hívták fel az adóhivatal figyelmét.

A NAV Közép-magyarországi Regionális Adó Főigazgatósága tavaly nyáron több mint 3 ezer vizsgálatot folytatott le, és 60 millió forintot meghaladó mulasztási bírságot szabott ki.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online