Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Megúszhatja a börtönbüntetést a késelő gödöllői (ex)rendőr

2013-01-27 16:01:49

Tavaly szeptemberben nagy visszhangot váltott ki az a bűncselekmény, ami ez egyik, egyetemi bejáróhoz közeli gödöllői szórakozóhelyen történt. A bozótvágó késsel és viperával sérüléseket okozó, majd külföldre távozó elkövető néhány nap elteltével rendőrkézre került. Január 14-én a Gödöllői Járási Bíróság tárgyalás mellőzésével végzést adott ki az ügyben.

A tettét beismerő, az elkövetés idején a Készenléti Rendőrség állományába tartozott F. István szeptember 23-án adta fel magát és – miután szolgálati viszonyát megszüntették – két napig volt őrizetben. Ezt követően, november 27-ig házi őrizetben, majd szabadlábon védekezhetett. A Gödöllői Járási Bíróság tárgyalás mellőzésével január 14-én adott ki végzést az ügyben. A hírportálunk birtokába került okiratban az áll, hogy a vádlott egy rendbeli testi sértés bűntettének kísérletében minősül bűnösnek, amiért a bíróság őt két év börtönre ítéli, aminek végrehajtását három év próbaidőre felfüggeszti. Emellett a bíróság arra is kötelezte a Gödöllőn élő F. Istvánt, hogy fizessen meg 108.734 forint bűnügyi költséget.

A bírósági végzés indoklásában az is szerepel, hogy bár a bántalmazás eszköze hangsúlyozottan az emberi élet kioltására alkalmas eszköz, figyelemmel az eszközhasználat módjára, a kardlapszerű bántalmazási módra, életet veszélyeztető sérülés keletkezésének reális lehetősége nem állt fent.

Lássuk, hogy a bántalmazás következtében a sértett milyen sérüléseket szenvedett el:
- tarkótájon egy 10 centiméteres haránt irányú, egy 2 centiméteres ferde lefutású és egy 1 centiméteres vágott seb,
- bal halántéki területen, a bal fül előtt, az arcra is ráterjedő 12 centiméteres seb,
- jobb oldali járomív feletti területen zúzódás,
- jobb oldali szem körüli területen zúzódás, ami együtt járt a szemhéjak duzzadásával,
- a hát közepén egy 4 és egy 6 centiméteres seb,
- a jobb lapocka körüli területen tenyérnyi hámmorzsolódás,
- a medence bal oldalán 10 centiméteres, vonalas, felületes hámmorzsolódás.

A bíróság kimondta, hogy a sérülések büntetőjogi és tényleges gyógytartama egyenként és összességében 8 napon belüli, sem maradandó fogyatékosság, sem súlyos egészségromlás nem alakult ki, és kialakulása a továbbiakban sem várható. A támadott testtájékokra, a bántalmazás módjára, valamint a ténylegesen elszenvedett sérülésekre, súlyosabb, 8 napon túl gyógyuló sérülés keletkezésének reális lehetősége – az általános orvos-szakértői tapasztalatok alapján – fennállt.

A Pestvidéki Nyomozó Ügyészség pénzbüntetés kiszabását szorgalmazó indítványa alapján, tárgyalás mellőzésével meghozott végzés ellen fellebbezésnek helye nincs, de az ügyész, a vádlott és a védő – a végzés végrehajtására halasztó hatállyal bíró – tárgyalás tartását kérheti.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online