Vissza normál nézetbe Nyomtatás

A játszmák végére elfogytak a gödöllői lányok

2013-01-11 19:23:05

Közép-európai Liga (MEVZA), 11. forduló:

TEVA-Gödöllői RC – Nova KBM Branik Maribor (szlovén) 0-3 (-23, -15, -17)
Gödöllő: Kriegel É. – Molnár-Németh Zs. – Háfra D. – Merkószki – Szakmáry – Széles. Cserék: Lékó (liberó), Kriegel Zs., Lutter, Hackl.

Hazai környezetben lépett először pályára tétmérkőzésen az új évben a TEVA-Gödöllői RC csapata, amely a két formáció maribori összecsapásán csak az első játszmában tudta megszorongatni a mostani vizitálókat. Városunk hatosában a hétközi edzésen elszenvedett hüvelykujj-sérülése miatt nem játszhatott az egyik alapembernek számító ütő, a képen látható Csengeri Petra.

Némiképp meglepetésként hatott, hogy Ludvig Zsolt a saját nevelésű Háfra Dominikát a kezdőcsapatba jelölte a Közép-európai Liga – időközben megfiatalított – címvédője elleni derbin. Az átalakított gödöllői hadrend egy ideig egészen jól muzsikált: a házigazdák nem csak tartották a lépést a szlovénekkel, hanem felszabadult játékukkal szépen hizlalgatták előnyüket. Az első szett második technikai idejénél 16-12 állt az eredményjelzőn. Az öröm azonban korainak bizonyult. Gödöllői oldalon jöttek a – főként – nyitásfogadási hibák, erőtlenné váltak a támadások, a sáncban is feljavult mariboriak pedig kihasználták ezeket, és fordítottak (19-22), majd révbe értek.

A második játszmában az folytatódott, ami addig is jellemezte a színvonalasnak nem nevezhető összecsapást: mindkét oldalon akadtak látványos és szerencsés megoldások, valamint bosszantó bakik egyaránt. Meggyőző fölényt 9-9-ig egyik fél sem tudott kialakítani, ám ekkor a mariboriak zsinórban öt pontot termeltek, amivel megalapozták újabb részsikerüket a folyamatos kapaszkodási kényszerre kárhoztatott, ezáltal lendületéből is sokat vesztett TEVA-hatossal szemben.

Fordulat a harmadik felvonásban sem következett be. A kezdeti pontoknál szoros volt az állás, de az idő előrehaladtával a dinamikusabb röplabdával és hatékony támadószervákkal előrukkoló vizitálók fokozatosan vették uralmuk alá a játék irányítását, és szettvesztés nélkül megúszták a gödöllői kiruccanást. Városunk csapatának pedig marad az örök tanulság: egy játszma a röplabdában legalább 25 pontig tart.

Tizenegy mérkőzés alapján a TEVA-Gödöllői RC együttese 6 ponttal, 10-29-es szett- és 744-882-es pontaránnyal a 8. helyen áll a MEVZA-liga kilenc csapatot számláló mezőnyében. Következik: ZOK Rijeka (horvát) – TEVA-Gödöllői RC január 18., péntek 18 óra.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online