Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Négy pont mínusszal kezdik az új évet a Bikák

2013-01-05 13:28:17

A gödöllői labdajáték csapatsportágak képviselői közül a Gödöllői Bikák futsalcsapatának tagjai lépnek elsőként küzdőtérre az új esztendőben. Városunk társulata január 7-én, hétfőn 18-15 órától a Swietelsky-Haladás VSE vendége lesz Szombathelyen.

Abban, hogy az elitbajnokság alapszakasza ilyen korán folytatódik, semmi különös nincs. Az viszont cseppet sem jó hír a gödöllőiek számára, hogy a Colorspectrum Aramis vezetői sikeresen óvták meg a két csapat október 8-án lejátszott találkozóját, amit a pályán városunk együttese 5-2 arányban megnyert.

A válogatott szövetségi kapitánya, Frank Tamás által irányított budaörsiek azért óvtak, mert a gödöllői Biczi Gábor a mérkőzés hivatalos kezdési időpontjában nem tartózkodott a sportcsarnokban, és a jegyzőkönyvbe beírt játékos a szabály szerint ezt nem teheti meg. A Bikák vezetése természetesen megfellebbezte a rájuk nézve négy pont elvesztését (a győzelemért járó 3 pontot az Aramis kapta és egy büntetőponttal is sújtották a gödöllőieket) eredményező döntést, mondván, videofelvétellel tudják bizonyítani, hogy az elhúzódott bemutatás miatt több perces csúszással indult ütközet valódi kezdésekor Biczi már a csarnokban volt. A szövetség illetékeseit azonban olyannyira nem hatotta meg a több tízezer forintos kiadással járt fellebbezés, hogy – értesülésünk szerint – lehetőséget sem adtak a gödöllőieknek érveik felsorakoztatására.
A jogerős határozat értelmében a Gödöllői Bikák 22 pontosak lettek, és helyet cseréltek az Aramissal a tabellán: most a budaörsiek a negyedikek, a mieinké pedig az ötödik pozíció. A két csapat január 14-én, Gödöllőn találkozik egymással. A történtek tükrében nem akármilyen meccsre lehet számítani.

Ilyen előzmények után felértékelődött a szombathelyi összecsapás végkimenetele, hiszen a felsőházi rájátszást jelentő első hat közé kerülés mindkét formáció számára elérhető. Még a Bikák vannak nyeregben, ám vereségük esetén közel kerülhetnek ahhoz, hogy pengeélen kelljen táncolniuk a hátralévő fordulókban.


Korábban felröppentek olyan hírek, hogy személyi változás lesz a szakmai munka irányításában. A vezetők csütörtökön egymás szemébe néztek, és úgy döntöttek, hogy továbbra is Baranyai Pál (képen 8-as számmal) készíti fel a gödöllőieket a mérkőzésekre. A csapat tagjai közül Füzy Zsolt a BME-MAFC gárdájához távozik, és Szente Tamás, valamint Frank Péter (ő az Aramishoz igazol) sem maradnak Gödöllőn. A várható érkezők listáján egyelőre egyetlen név szerepel: a 33 éves, korábbi válogatott Szimcsák Tamásé.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online