Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Negyedosztályú műfüves pálya épülhet a holdbéli tájon

2012-12-17 09:02:42

Közbeszerzési eljáráson tervezik kiválasztani azt a kivitelezőt, aki megépítheti a Táncsics Mihály úti sportcentrum új, IV. osztályú besorolású műfüves focipályáját. A munkálatok, ha minden jól megy, késő télen, vagy kora tavasszal elkezdődhetnek.

Idestova egy éve lehet tudni, hogy a Gödöllői Sport Klub 154,3 millió forintos pályázati dotációra tett szert a vállalkozások társasági adójából (TAO) elkülönített céltámogatási alapból. Ebből az összegből kis híján 92 millió forint fordítható sportingatlan-fejlesztésre. Tavaly év végén arról szóltak a hírek, hogy idén nyárra elkészülhet az új küzdőtér. A terv azonban nem valósult meg. Most, hogy a sportegyesület együttműködési megállapodást kötött a gödöllői önkormányzattal, felcsillant a remény, hogy a következő év elején, ahogy az időjárási körülmények lehetővé teszik, elkezdődhet a beruházás. A projekt anyagi fedezetét a pályázaton elnyert forrás, valamint a városi költségvetésből az önrészre biztosított közel 39,5 millió forint teszi teljessé.

A leendő műfüves focipályáról elöljáróban annyit érdemes tudni, hogy az a Magyar Labdarúgó Szövetség Infrastruktúra Szabályzata alapján IV. osztályú besorolású. Mérete 60 méter x 95 méter, ami 64 méter x 100 méterre bővíthető. A pálya építése magában foglalja a területen összegyűlő csapadékvíz hasznosítására létesítendő hálózat és tározó kialakítását, a locsoló-berendezés, illetőleg a pályavilágítás kiépítését is.  Ezen felül parkoló épül az utcai kerítés és a pálya közötti területen, továbbá részben megújul a kerítés a Táncsics Mihály úti óvodával határos oldalon.  A több mint 130 millió forintos összegbe azonban nem fér bele – többek között – a lelátó, valamint az öltöző (mosdó) felépítése.

Elhelyezkedését tekintve, az új küzdőtér a sportcentrum területének óvoda felé eső részén lesz majd fellelhető. Ott, ahol jelenleg holdbéli táj alakult ki a régi épületek ledózerolása és a fenyőmatuzsálemek kivágása miatt. A növényzet eltűntetését nemrégiben végezték el, közel 600 ezer forintot adtak ki a munkálatokért. Talán idén még megvalósítható lesz az érintett terület alatt húzódó szennyvízcsatorna-hálózat kiváltása is, amire bruttó 3 millió forintot kívánnak elkölteni közpénzből.

A napirend tárgyalása során nem esett szó a megépülő pálya fenntarthatóságáról. Az együttműködési megállapodásban foglaltakból azonban kiderül, hogy ez a sportklub feladata lesz, amelynek képviselője vállalta, hogy a beruházás üzembe helyezését követő legalább 15 évben a műfüves pályát az egyesület sportfejlesztési programjában megvalósítani tervezett célokhoz fenntartja. A gödöllői önkormányzatnak, mint a terület tulajdonosának pedig azért tűnik előnyösnek az „üzlet”, mert ingyenesen vagy kedvezményes áron veheti majd igénybe a küzdőteret.

Halkan tesszük, hozzá, hogy amíg létezik a TAO-támogatási rendszer, és arra eredményesen pályázik a Gödöllői Sport Klub, nem tűnik teljesíthetetlennek a fenntarthatóságra vonatkozó vállalás. A krach akkor üthet be, ha – és ez ma még kiszámíthatatlan – az állam korlátozza vagy feladja a dotációt biztosító engedményezést.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online