Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Benkó Réka zsinórban negyedszer országos bajnok

2012-12-16 09:17:17

December 14-e és 16-a között a budapesti Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnokban rendezik meg vívók országos bajnokságát. A viadalon a Gödöllői EAC pengeforgatói is érdekeltek.

December 15-én kiderült, hogy tovább tart a gödöllői Benkó Réka egyeduralkodása a honi női kardvívók mezőnyében. A Gödöllői EAC versenyzője három évvel ezelőtt szerezte meg első felnőtt egyéni országos bajnoki címét, amit tavalyelőtt és tavaly is megvédett.

A 23 éves tehetség győzelmi szériája folytatódott. Navarrete József tanítványa ismét az ország legjobb női kardozójának bizonyult. Réka a 7. kiemeltként jutott a 32-es táblára, ahol az első körben erőnyerő volt. A legjobb 16 között 15-8-ra verte Kelecsényi Lénát (BVSC), majd 15-11-re Márton Annát (BSE). Az elődöntőben Varga Dóra (BVSC) következett, és egy sima, 15-5-ös győzelem. Benkó Réka a fináléban is ellenállhatatlan volt: 15-8-ra múlta felül a BVSC-s Mikulik Júliát, amivel zsinórban negyedszer szökkenhetett fel a dobogó legmagasabb fokára.

A férfi kardozók egyéni megmérettetésén a Gödöllői EAC vívóinak egy ezüstérem jutott. Gémesi Csanád a döntőig menetelt, ahol az olimpia bajnok Szilágyi Áron állta az útját (15-11). Az országos bajnokság december 16-án a csapatversenyekkel folytatódik és zárul. A gödöllői vívók a férfi kardozók mezőnyében érdekeltek, ahol címvédőként a legjobb 8 között lépnek pástra.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online