Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Újra lendületben az EnergiaKözösségek

2012-12-05 15:39:21

EnergiaKözösségek” címmel nemzetközi megtakarítási program és verseny második évadja indult több háztartásból álló közösségek számára a gödöllői székhelyű GreenDependent Intézet szervezésében. A kampány két legfontosabb célja, hogy a versenyző közösségek megtanulják, miként érhetnek el jelentős energia-megtakarítást beruházás nélkül, illetve hogy jó példaként elöl járva maguk is utat mutassanak a társközösségek számára. A program szervezői és támogatói szerint ez lehet az energiatudatos jövő mozgatórugója.

Magyarországon 2011-ben indult, és nagyon sikeres első évadot zárt 2012 júniusában az EnergiaKözösségek program. December 1-jén már a második évadot indították egy családi-közösségi energiatudatos délután keretében az ország különböző részeiből Gödöllőre érkező érdeklődők. A Művészetek Házában családi és szakmai programokkal, jókedvvel, zenével nyitották meg a kampányt, illetve az annak keretében indított versenyt. Az előzetes szervezésnek köszönhetően december 1-jén ismét több mint 200 háztartás kezdi el hétköznapi és kevésbé hétköznapi trükkökkel lefaragni energiafogyasztását és széndioxid-kibocsátását, valamint ezekkel együtt rezsijét is.

A program célja nemcsak az, hogy a résztvevők beruházás nélkül, mindennapi szokásaik megváltoztatásával érjenek el a 2013 márciusáig rendelkezésre álló négy hónap alatt legalább 9%-os energia-megtakarítást, hanem az is, hogy motiválja a családokat, háztartásokat a klímatudatos életmód kialakítására, és a helyi kisközösségek megerősítésére. Ennek érdekében 24 önkéntes klíma-koordinátor segíti a különböző településeken a GreenDependent munkáját.

A legtöbbet megtakarító közösségeket értékes nyeremények várják, a legsikeresebb magyar csapat pedig részt vehet Brüsszelben az európai díjkiosztó ünnepségen, és találkozhat a programban részt vevő másik 15 ország legtakarékosabb közösségének tagjaival.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online