Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Klíma-koordinátorokat toboroznak

2012-09-22 12:07:03

Sok energia-megtakarítási ötleted van? Tudnál másoknak is segíteni, velük együtt energiát megtakarítani? Ha igen jelentkezz önkéntes klíma-koordinátornak a gödöllői GreenDependent Intézet EnergiaKözösségek projektjének megvalósításához!

A program 16 Európai Uniós tagországban megvalósuló, közösségek közötti megtakarítási versenyében 5-7 család által alakított kis közösségek 9%-os energia-megtakarítási célt tűznek ki. A részben országos, részben EU-s szinten zajló verseny célja, hogy a közösségek anyagi beruházás nélkül, viselkedésük megváltoztatásával tudják elérni, illetve túlteljesíteni a vállalt 9%-os megtakarítást.

A versenyben értékes nyeremények várják a családokat, háztartásokat, és közösségeket – az elért megtakarításon felül is! A legtöbbet megtakarító magyar közösség pedig Brüsszelbe utazhat az európai díjkiosztóra, valamint, hogy találkozzon a többi 15 ország nyertes csapataival.

2012 őszén Magyarországon a verseny második évada indul, az első évad során nemzetközi összehasonlításban is nagyon jó szerepeltek a magyar közösségek, például:
· a résztvevő 18 közösségnek átlagosan sikerült a 9%-os megtakarítást teljesíteni,
· a nyertes mezőkövesdi közösség 23% energiát takarított meg,
· a résztvevők számát tekintve az országok versenyében 2. helyezést értünk el, csakúgy, mint a megtakarított kWh-k számát nézve.
Az EnergiaKözöségek programról és a versenyről itt lehet részletesebben tájékozódni: www.energyneighbourhoods.eu/hu/home

A klíma-koordinátorok feladatai:

· részvétel a GreenDependent által szervezett egész napos (8 x 45 perc) szakmai képzéseken, amikre 2 alkalommal (2012 november és 2013 február eleje) kerül sor,
· a versenyben részt vevő egy vagy több EnergiaKözösség kialakítása a saját településen/szociális környezetben (például: plakátok, szórólapok elhelyezése, e-mailek kiküldése a felhívással),
· koordinálni, motiválni, segíteni a saját közösség(é/ei)t (például: közreműködni a szükséges adatok összegyűjtésében és elektronikus rögzítésében min. havonta egyszer a verseny 4 hónapja alatt, találkozók szervezésében, megtakarítási tippek megosztásában),
· részvétel az EnergiaKözösségek projekt nyitó (2012. december 1.), köztes közösségépítő (2013 február) és záró rendezvényein (2013 május), amiket a közösségek számára szervezünk,
· folyamatos kapcsolattartás a projekt hazai szervezőivel (GreenDependent Intézet),
· lehetőség szerint kapcsolattartás a helyi sajtó munkatársaival, a médiumokban riportok, sajtóközlemények elhelyezése,
· esetlegesen a helyi önkormányzattal együttműködési lehetőség keresése, előkészítése.

Miért jó klíma-koordinátornak lenni? Mit biztosít a GreenDependent?
· A koordinátorok a két képzés során értékes szakmai (elsősorban háztartási energia-megtakarítással kapcsolatos) és csoportszervezési információkat és tippeket kapnak háttér kiadványokkal együtt.
· A klíma-koordinátorok számára – a képzéseken felül – a GreenDependent munkatársai folyamatos szakmai támogatást biztosítanak.
· A szükséges plakátokat, szóróanyagokat, kiadványokat, rendszeres hírlevelet (a verseny 4 hónapja alatt kéthetente) megtakarítási tippekkel, és egyéb hasznos dokumentumokat a GreenDependent biztosítja.
· Energiafogyasztás-mérő a program időszakára, amit a közösség tagjai használhatnak.
·  A koordinátorok oklevelet kapnak a képzések elvégzéséről.
· Az egész versenyt teljesítő közösségek koordinátorait megajándékozzuk a záró rendezvényen, ezen felül a legeredményesebb koordinátorokat külön jutalmazzuk.

A jelentkezési lap a www.energiakozossegek.eu oldalon megtalálható és onnan letölthető, vagy az alább megadott email címen igényelhető. A jelentkezéseket a kitöltött jelentkezési lapon, elektronikus formában várjuk a vera@greendependent.org címre 2012. október 10-ig.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online