Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Felső fokú egyetemi küzdőterek

2012-07-27 17:50:19

Aki az elmúlt hónapokban megfordult az egyetemi városrészen, érzékelhette, hogy nem mindennapi sportingatlan-fejlesztés zajlik a SZIE területén. Teljesen még semmi sincs készen, kisebb-nagyobb járulékos munkálatok mindenhol akadnak: a megújult padlózatú sportcsarnokban, a műfű-borítást kapott katlanban, a mellette lévő kosárlabda-pályán, valamint a vadonatúj műfüves focipályán egyaránt.


- A vállalkozások társasági adójából elkülönített céltámogatási alapból elnyert pályázatoknak köszönhetjük ezeket a fejlesztéseket, amik már igencsak ráfértek sportingatlanjainkra
– tájékoztatta hírportálunkat Balázs Zoltán, a Szent István Egyetem (SZIE) sportigazgatója. Az anyagi forrás megszerzésére a Főnix Ifjúsági SE és a Gödöllői EAC kandidált. Mint kiderült, sikeresen, így az egyéb támogatói felajánlásokkal együtt összegyűlt annyi pénz, amiből megvalósulhatott a küzdőterek látványos és minőségi megújulása.

Az egyetemi sportcsarnok padlózatát teljesen kicserélték, mert a parketta és az alatta lévő párnafák állaga már nem tette lehetővé a toldozgatást. Néhány éve ugyan próbálkoztak ezzel, de az – az akkori pénzügyi lehetőségekhez igazodó – tűzoltás volt. Most mintegy 30 millió forintot költöttek el minőségi, gumibakokkal alátámasztott sportpadlóra, és a palánkot is helyrehozták.
Ráadásul, ha minden jól alakul, a rekonstrukciós folyamat ezzel nem ér véget. Balázs Zoltán tervezi, hogy még ebben az évben megtörténhet a csarnok nyílászáróinak cseréje és a fűtést is sikerül korszerűsíteni.

Összevetve az eddigi állapotokkal, a köznapi nyelvben katlanként emlegetett kispályára és a mellette lévő kosárlabda-pályára rá sem lehet ismerni. A kosarasok korábban aszfaltos küzdőtere vörössalak-színű gumiőrlemény borítást kapott, labdafogó kerítéssel, világítással, csapadékvíz-elvezetéssel és felújított lelátóval. Minderre 25 millió forint körüli összeget áldoztak.

Hasonló nagyságrendű kiadást jelentett a katlan műfüvesítése és a járulékos beruházások (vízelvezetés, világítás, kerítés) megvalósítása. Itt még hátravan a lelátó rekonstrukciója, és létezik olyan, hosszabb távú elképzelés, hogy a létesítmény fedetté válik.

Csaknem 130 millió forintba került a képen látható, vadonatúj, világítással ellátott műfüves labdarúgó-pálya kivitelezése. A küzdőtér mérete még a nemzetközi előírások szerint is szabványos. Borítása, locsoló- és vízelvezető rendszere pedig a napjainkban alkalmazott legjobb minőségű anyagokból készült.

A kültéri pályákat előreláthatólag szeptembertől lehet majd használni. Ebben elsőbbséget élveznek az egyetem hallgatói, valamint a két pályázó egyesület, a Főnix ISE és a GEAC sportolói. Szabad kapacitás esetén azonban bárki igénybe veheti majd a megújult egyetemi sportlétesítményeket.
Természetesen, pénzért. A bérleti díj mértékét még nem állapították meg. Annyi azonban már most bizonyos, hogy a szabad ég alatt található pályák körbekerítettek, ezáltal zárhatók lesznek. Mindez azzal jár, hogy „csak úgy” senki nem hódolhat kedvenc sportágának rajtuk.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online