Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Critical Mass Gödöllő főterén

2012-04-22 17:04:25

Április 22-én Gödöllőn is üzentek a helyi és környékbeli bringások. A délutáni órákban több százan gyűltek össze a város főterén, hogy – csatlakozva a Critical Mass mozgalomhoz – egy 10 kilométeres túra után a fejük fölé emelt kerékpárjukkal demonstráljanak.

A békésen szemléletes tömegmegmozdulás résztvevőinek Gödöllőn sem volt más a szándéka, mint az, hogy hozzájáruljanak a bringázás népszerűsítéséhez, és felhívják a figyelmet a kerékpáros közlekedésre, valamint üzenetet fogalmazzanak meg mindazok számára, akik tehetnek azért, hogy egyenrangú partnerként kezeljék a kerékpárosokat.

Leegyszerűsítve a kritikus tömegként aposztrofálható Critical Mass Gödöllőre vonatkozó törekvéseit, a városban két keréken közlekedők azt várják el az autósoktól, hogy nagyobb körültekintéssel legyenek irántuk a forgalomban, és ne veszélyeztessék életüket. A településvezetés részére megfogalmazott üzenetükben pedig a párbeszéd fontosságát hangsúlyozzák, elsősorban azt, hogy a döntéshozók fogadják el jobbító szándékú javaslataikat.

Ha a kerékpárosok és az autósok közötti közlekedési viszonyok javulnak, Gödöllőn sem kell majd félni a járda helyett az úttesten tekerni azoknak, akik már kellő rutinnal rendelkeznek. A kezdő bringásoknak azonban előbb a csendesebb utcákat javasolják, és csak idővel a forgalom sűrűjét.

A résztvevőket Füle Sándor, a Magyar Kerékpárosklub gödöllői szervezetének vezetője indította útjukra. A népes mezőny a Szeretnénk nyugodtan kerékpározni! jelszó elmondása után rajtolt, és a Dózsa György út – Szilhát utca – Röges utca – Dózsa György út – Rét utca – Blaháné út – Hunyadi János utca – Testvérvárosok útja – Egyetem – Alsópark útvonalon mintegy 10 kilométeres távot tekert le a városban, majd az aluljárón áthaladva tért vissza főtérre.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online