Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Sportlövészet: bronzérmet nyert Mészáros Eszter Péni Istvánnal a granadai világkupán

2024-02-17 11:22:49

Február 17-én a vegyes csapatok 10 méteres versenyét rendezték meg a spanyol városban, Granadában zajló légfegyveres világkupán. A légpuskások 34 párost számláló mezőnyében érdekelt volt a MATE-Gödöllői EAC kiválósága, Szucsák Mátyás tanítványa, Mészáros Eszter is, aki – akárcsak a 2021-es tokiói olimpián – Péni István oldalán lépett lőállásba.

A magyar kettős az alapverseny során 631,1 kört teljesített (Eszter 313,6 körig, István 317,5 jutott), amivel – az aranymeccset érő eredménytől mindössze egy tized körrel elmaradva – a 3. pozíciót szerezte meg.

A bronzéremért zajló párharcban az indiai Mehuli Ghosh, Divyansh Singh Panwar duó ellen kellett helytállni. Az első négy sorozatot követően 8-0 állt az eredményjelzőn a magyar kettős javára. Az indiaiak időt kértek, majd 9-5-re felzárkóztak. Csakhogy Eszterék újra lábra kaptak, és 15-5-re elléptek. Az ázsiai kettős még két sorozatot ugyan megnyert, ám már nem tudta megakadályozni, hogy a magyarok 17-9 arányban elorozzák előlük a bronzérmet.


A granadai világkupán a női légpuskások 10 méteres egyéni versenyszámát február 18-án rendezték meg. A 80 indulót számláló mezőnyben ott volt Mészáros Eszter is, aki az alapversenyben 631,1 kört ért el, amivel a 8. helyen jutott be a döntőbe. A fináléban Eszter 16 lövést és egy szétlövést követően a 6. pozíciót szerezte meg (166,7 kör).


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online