Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Röplabda NB I. Liga: a gyér gödöllői ellenállás miatt elmaradt a rangadó-fíling

2024-01-25 21:22:44

NB I. Liga, alapszakasz, 13. forduló:
Gödöllői RC – Vasas SC 0-3
(-19, -15, -19)

Rangadó a javából! Az előzetes várakozás alapján kiélezett küzdelemre lehetett számítani a legjobb négy csapatot jelentő felsőházi rájátszásba „igyekvő” riválisok gödöllői összecsapásán. A tabella 3. helyén álló, gyakorlatilag az ifjúsági válogatottnak megfelelő „kis Vasas” három hónapja 3-2 arányban nyert hazai környezetben, és az ütközet előtt kiszámítható volt, hogy Szalay Attila együttese csak hárompontos (3-0 vagy 3-1) diadallal előzheti meg a fővárosi fiatalokat a táblázaton.

Két szett után azonban ez a gödöllői „álom” szertefoszlott. Majd kisvártatva az is, hogy a házigazdák ponthoz jussanak.
Az első felvonásban 10-9 állt az eredményjelzőn, amikor a gödöllői lányok utoljára vezettek. Ezt követően a főként nyitásban, nyitásfogadásban és mezőnyvédekezésben stabilabban teljesítő vendégek fokozatosan elléptek, és bő negyedóra elteltével előnyhöz jutottak. A második játszmában még az elsőnél is nagyobb különbség alakult ki a riválisok között, amiben jelentősen közrejátszott, hogy a vendéglátók támadásait könnyen hatástalanították a fővárosi fiatalok, akik pontosabban és hatékonyabban juttatták el a játékszert ponto(ka)t érő pozícióba.

A harmadik etap elején a gödöllői formáció 6-2-es előnyre tett szert, ám – mint utóbb kiderült – ez csak átmeneti fellángolás volt. Tizenegy egált követően már azt történt a pályán, amit a Vasas fiókcsapatának tagjai szerettek volna, aminek egyenes következménye lett, hogy a vártnál simább vendégsikerrel zárult a rangadónak indult ütközet.

A Gödöllői RC csapata 26 ponttal, 30-19-es szett- és 1.084-1.018-as pontaránnyal a 4. helyen áll az NB I. Liga 2023/2024-es bajnoki idényének alapszakaszában. A mérkőzés statisztikája ide kattintva böngészhető.
Következik: Gödöllői RC – Szegedi RSE február 3., szombat 17 óra, MATE sportcsarnok.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online