Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Egészségügyi asszisztens, donorvizsgáló szakorvos – Ritkán emlegetett szakmák nyomában

2023-12-20 08:59:18

Vannak olyan szakmák, amelyeknek sokan a létezéséről sem tudnak. Jó, lehet, hogy ez túlzás, de annyi biztos, hogy elég ritkán hallunk róluk. Ilyen – például – az egészségügyi asszisztens és a donorvizsgáló szakorvos is. Éppen ezért szerettünk volna ezen különleges pozíciók bemutatásával foglalkozni cikkünkben, s így azt is megtudhatjuk, hogy milyen feladatokkal járnak ezek az állások és mennyire passzolnak hozzánk.

A donorvizsgáló szakorvos életéről
Számos olyan egészségügyi állás van, amelyről nem beszélünk eleget, pedig igazán megérdemelnék. Éppen ezért, ha különleges munkát szeretnénk vállalni, akkor ezeket kell górcső alá venni. Itt keresnek kaposvári donorvizsgáló orvost, ám ez csak egyetlen ajánlat a sok közül. Most pedig tisztázzuk, pontosan miről is van szó!

A donorvizsgáló szakorvos feladata lényegében az, hogy megítélje a donációra való alkalmasságot, a jogszabályi követelményeknek és az egészségügyi állapotnak megfelelően.

A donorvizsgáló szakember általában orvosi diplomával és érvényes orvosi igazolvánnyal rendelkezik, ugyanakkor elegendő tapasztalattal is. A pozitív hozzáállás és kisugárzás létfontosságú ilyen munkakörökben, hiszen fontos, hogy megalapozza a bizalmat és hogy nyugodt légkört teremtsen.

Mit csinál egy egészségügyi asszisztens?
Hasonlóképpen fontos a jelenléte az egészségügyi asszisztensnek is, aki olyan teendők elvégzéséért felel, mint amilyen a vérplazma levétele, az ezzel kapcsolatos gépek kezelése, illetve az adminisztrációs feladatok elvégzése.

Nagyon fontos, hogy az efféle munkakör végzésének számos feltétele van. Ilyen például:

• A kiemelkedő vénaszúrási tapasztalat.
• A megfelelő egészségügyi szakképesítés és a működési engedély.
• A jó kommunikációs képesség, a szabálykövetés és a fegyelem.
• A pozitív kisugárzás, az empátia és a monotonitástűrő képesség.


Kinek nem valók az efféle munkák?
Evidens, hogy azok, akiknek nincs elég tapasztalatuk és szakmai végzettségük, nem dolgozhatnak ilyen munkakörökben, de nem ez az egyetlen, amit ki tudunk emelni.

A türelmetlen, stresszes emberek nem biztos, hogy helyt tudnak állni. Az egészségügyben még inkább szükség van a kedvességre, a törődésre, tehát egyáltalán nem mindegy, hogy hogyan közelítünk az emberek felé.

Azok, akik nem bírnak egy helyben ülni és mindig ugyanazt a munkát végezni, szintén nem biztos, hogy hosszú távon képesek lesznek helytállni a fenti pozíciókban. Habár pörgésből nincs hiány, de bizonyos munkakörökben elég monoton hétköznapok elé nézhetnek.

Valójában ez az egész álláskeresés arról szól, hogy fel tudjuk-e mérni, mennyire illünk egy adott rendszerbe és azt, hogy milyen irányba érdemes elindulnunk. Míg vannak, akiknek nem való az egészségügyi munka, addig mások erre születtek. (x)


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online