Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Ezt tegyük, ha megszűnik a munkaviszonyunk!

2023-12-19 10:49:01

Egy munkaviszony megszűnése több okból kifolyólag valósulhat meg, ilyen – például –, ha egy vállalat leépítést kénytelen eszközölni. Ha váratlanul találjuk magunkat ilyen helyzetben, az kétségbeesést eredményezhet, mégis törekedni kell rá, hogy higgadtan járjunk el.

Reagáljunk éretten!
Ha arról kapunk értesítést feletteseinktől, hogy megszüntetik a munkaviszonyunkat, az első pillanatokban valószínűleg sokkhatás alatt érezhetjük magunkat. Fontos azonban, hogy próbáljunk a lehetőségekhez mérten törekedni egy higgadt reakcióra. Egy heves érzelmi kitörés valószínűleg nem fog segíteni a helyzeten, sőt, kifejezetten megnehezítheti azt.

Egy hasonló rossz hír után a legtöbben magukba roskadnak, ehelyett viszont fontos mielőbb sorra venni a lehetőségeket, és másik állás után nézni. A https://szombathelyallas.hu/allasok/betanitott-fizikai-munka linken – például – a szombathelyi fizikai munkaköreit találjuk összegyűjtve, amely átmenetileg jó opció lehet.

Új munkát találni időigényes folyamat, ha pedig túl sokáig várunk, több hónapot is kénytelenek leszünk kibírni jövedelem nélkül. A Szombathelyállás betanított fizikai munkái azonban sok esetben nem igényelnek képesítést, így rövid idő alatt találhatunk közöttük olyat, amire alkalmasak vagyunk.

Vizsgáljuk meg a lehetőségeinket!
A munkakeresés megkezdésével párhuzamosan célszerű megvizsgálni az egyéb lehetőségeket is. Ha önhibánkon kívül bocsátottak el, és van olyan nyitott pozíció a vállalaton belül, amelyre alkalmasak lehetünk, érdemes a felettesünk segítségét kérni, hátha megoldható az áthelyezés.

Egyeztessünk az ismerősökkel, barátokkal, hátha ismernek olyat, aki éppen munkaerőt keres. Megfelelő kapcsolatok által szélesíteni tudjuk a lehetőségek skáláját, ez pedig kulcsfontosságú lehet egy ilyen szorult helyzetben.


Készítsünk egy pénzügyi tervet!
Ha váratlanul lett valaki munkanélküli, akkor nem árt már másnap elgondolkodnia azon, hogy milyen időtávra elegendőek megtakarításai. Ha nem rendelkezünk megtakarítással, kezdjünk el mielőbb spórolni! Ne most tervezzünk költséges nyaralást, és lehetőségeinkhez mérten halasszuk el a nagyobb kiadásokat.

Ezt az elvet kövessük mindaddig, amíg nem helyezkedtünk el egy új helyen és nincs megint rendszeres bevételünk. Akkor is így járjunk el, ha van a számlánkon némi félretett pénz, hiszen bevétel hiányában ez gyorsan el fog kezdeni fogyatkozni.

Nézzük át tüzetesen a munkaszerződést, ha jogosultak vagyunk a végkielégítésre, mindenképp jelezzük rá az igényünket! Érdemes egyeztetni a munkaügyi hivatallal is: lehet, hogy van lehetőség álláskeresési járadékot vagy egyéb támogatást kérni.

Távozzunk emelt fővel!
Elveszíteni egy munkát sosem kellemes, egy ilyen szituáció pedig rengeteg feszültséget és aggodalmat válthat ki belőlünk. Fontos azonban, hogy ne engedjünk az érzelmeinknek, és próbáljunk meg emelt fővel távozni.

A higgadt reakció nemcsak a megítélésünkön javíthat, a munkakeresés időszakát is megkönnyítheti. (x)


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online