Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Kérdés a gödöllői polgármesterhez: Mikor szánja el magát, hogy a fertőt megszüntesse?

2023-10-27 15:15:36

Döbbenet Gödöllőn! – ez a címe annak a közösségi oldalon terjengő bejegyzésnek, ami a gödöllői Tormay Károly Egészségügyi Központ II-es számú épülete (Szabadság tér, egykori pártház) mosdójának állapotát tárja képekkel illusztrálva a nyilvánosság elé. A részletekben idézett poszt így folytatódik:

Ha valaki megnézi ezeket a képeket, azt hihetné, hogy a 60-as évek képeit látja. Pedig ezek a képek október 26-án a gödöllői Tormay Károly Egészségügyi Központ első emeleti mosdóiban készültek. Ez a felháborító állapot, amire nincs és nem is lehet szó. /…/ Ez a két mellékhelyiség kész fertő, egy jóérzésű ember inkább kihátrál és próbálja visszatartani a szükségletét, de mit tegyen egy kisgyermek? Neki, hogy magyarázzuk el, hogy most bizony nem lehet, várjon vele, ki tudja meddig? Nincs wc papír, de még a tartója is hiányzik, csak a lyukak jelzik, hogy valamikor volt. Kéztörlő? Ilyen luxusra már nem is gondolunk. Na és a szappantartók is már rég kiszáradtak. Persze, lehet mondani, hogy a wc papírt és a tartóikat ellopták, na, de a szappant meg kiitták? Valamikor vidéken a pottyantós vécék is különbül néztek ki, ugyanis, azok évente egyszer ki voltak meszelve és, ha akkor még igazi wc papír sem nagyon volt, de újságpapír igen és az volt felszabdalva, egy szögre felbökve.
Szinte hallani is már a mindentudókat, a polgármesteri szekértolókat, sőt, a polgármestert is, hogy ennek is a csúnya kormány és a zorbán az oka. /…/ Gödöllő város polgármestere, dr. Gémesi György felelőssége lenne, hogy ne ilyen állapotok uralkodjanak egy egészségügyi intézményben. Az, hogy ilyen állapot létrejöhetett, annál is felháborítóbb, hogy egy orvos a felelőse. Higiéniáról beszélni még viccnek is rossz ebben az esetben. Milyen az az orvos, milyen az a polgármester, aki hagyja így lepusztulni egy emberek gyógyítására létrehozott építményt? /…/ Polgármester úr! Mikor szánja rá magát, hogy ezt a fertőt megszüntesse?

A kialakult helyzet értelmezése érdekében érdemes a bejegyzést záró kérdő mondatból kiindulni. A gödöllői egészségügyi intézmény II-es számú épületének részbeni és teljes rekonstrukciója időről időre visszatérő kérdés. Legutóbb tavaly tavasszal villant fel a remény, hogy 400 millió forintos pályázati támogatásból és 122 millió forintos önkormányzati önrész-összegből jelentősen megújulhat az épület. A kandidálás azonban sikertelennek bizonyult, ezáltal a tervek az elképzelés szintjén maradtak.

A pályázattól függetlenül a város tavalyi (2022) költségvetésében – létesítmény felújítások elnevezéssel – 63 millió forintos (később 73 millió forintra módosított) előirányzat szerepelt, aminek része volt (emlékeink szerint mintegy 10 millió forinttal) a Tormay Károly Egészségügyi Központ II. számú épület toalett helyiségeinek felújítása. Idén májusban, az elmúlt évi költségvetési beszámoló elfogadásakor azonban kiderült, ez a fejlesztés nem valósult meg.

A meghiúsulás oka sokféleképpen magyarázható: az önkormányzatokat sújtó elvonások és az energiaárak robbanásából eredeztethető veszélyhelyzet egyaránt hivatkozási alapot szolgáltathatnak. Hitelességük legfeljebb azért sántíthat, mert a szűk városvezetés által rendszeresen hangoztatott „kifeszített gazdasági környezetben” az évek óta folyamatban lévő városháza-beruházás többletfedezetének finanszírozására rendre sikerül(t) saját közpénzforrást találni. Legutóbb június 15-én, zárt ajtók mögött…


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online