Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Megújulhat a gödöllői „kis SZTK” egykoron pártházként működött épülete

2022-04-07 09:56:52

A Széchenyi Terv Plusz támogatási rendszeren belül létezik egy Területi Operatív Program (TOP) Plusz-3.3.2-21 kódszám alatt futó pályázat, aminek keretösszege a meghirdetéskor országosan megközelítőleg 58,2 milliárd forintra rúgott. Ebből az összegből a helyi egészségügyi és szociális infrastruktúra fejlesztését kívánják dotálni, azzal a megkötéssel, hogy a Pest megyében a meghatározott célra igényelhető támogatás mértéke projektenként nem haladhatja meg a 400 millió forintot.

A gödöllői önkormányzat tagjai április 7-én rendkívüli ülésen – ellenvetés nélkül – döntöttek arról, hogy részt vesznek a pályázaton. A cél a Tormay Károly Egészségügyi Központ neve alatt működő Szabadság tér 3. szám alatti épület (volt pártház) részbeni átépítése, energetikai rendszerének felújítása.

A terv szerint az átalakítást követően a mostani raktár és garázsok helyén a három, jelenleg a Palotakerten fellelhető gyermekfogászati praxis működne. Ezen kívül akadálymentes bejáratot alakítanának ki az épület hátsó parkolója felőli részen, ahonnan – a gyermekfogászat mellett – az orvosi ügyelet is megközelíthető lenne.
Ami az energetikai megújulást illeti, a tető és a külső homlokzat szigetelése, valamint a nyílászárók cseréje szerepel az elképzelések között, illetve az épület gépészeti- és villamos rendszerének részleges felújítása is az elvégzendő feladatokhoz sorolható. A tetőre napelem-rendszerek telepítését tervezik, továbbá három darab fogorvosi szék és tartozékainak beszerzése is felmerült. Vásárolnának egy fogászati röntgen készüléket is (ezt a Petőfi Sándor utcai épületben helyeznék el), illetőleg a védőnők kapnának egy-egy notebookot.


Az előzetes számítások alapján a projekt összköltsége mintegy 522 millió forintos nagyságrendű. Ennek a matekja úgy jön ki, hogy az építési beruházást 440 millió forintra taksálják, míg az eszközbeszerzésre 47,4 millió forintot szánnának. A fennmaradó, csaknem 34,6 millió forint a pályázathoz kapcsolódó egyéb költségek fedezetére menne (közbeszerzési eljárás, műszaki ellenőrzés, nyilvánosság kötelező biztosítása, illetve a pályázati felhívás szerint kötelezően tervezendő 7 százalékos költségátalány).
Amennyiben a kandidálás sikeres lesz, és az önkormányzat megkapja a 400 millió forintos támogatást, a fennmaradó, megközelítőleg 122 millió forintos tételt a város idei költségvetése iparűzési adóbevételének terhére kívánják biztosítani a Gödöllőt irányító grémium tagjai.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online