Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Strandröplabda ob-döntő: szoros csatában ezüstérmes lett a gödöllői Windisch Kinga Kun Stefániával az oldalán

2023-08-13 17:26:30

Augusztus 12-én nyolc, részben vagy teljesen gödöllői érdekeltségű páros vágott neki a kétnapos, 10 millió forintos összdíjazású országos bajnoki döntőnek (16 csapatos főtábla), aminek – a szokásokhoz híven – ezúttal is a budakalászi Lupa Beach volt a helyszíne. A hölgyek mezőnyében hét duóért, a férfiaknál pedig egyetlen kettősért szoríthattak a Karádi Zoltán vezetésével működő helyi szakosztály rajongói.

A hölgyeknél a Juraszik Patrícia, Villám Csenge (3. kiemelt), a Windisch Kinga, Kun Stefánia (SRSE – 4. kiemelt), a Szabó Anna, Gubik Hanna (ÓSSC – 8. kiemelt), a Breuer Mirtill, Kristóf Dóra (9. kiemelt), a Chován Ágnes, Gracza Sóti Fanni (10. kiemelt), a Mester Orsolya, Soós-Vercseg Zsuzsanna (Kispest SE – 14. kiemelt), a Háfra Dominika, Kriegel Éva  (15. kiemelt) kettős, míg a férfiak mezőnyében az előzetesen a 14. helyre rangsorolt Tompa Dávid, Merkler Ábel (Ráckeve SZSE) duó jeleskedhetett.

A csoportmérkőzések során elért két-két győzelmének köszönhetően a Juraszik Patrícia, Villám Csenge és a Windisch Kinga, Kun Stefánia összetételű páros közvetlenül a legjobb 8 közé jutott. Ez a Chován Ágnes, Gracza Sóti Fanni, illetőleg a Mester Orsolya, Soós-Vercseg Zsuzsanna kettősnek, a férfiaknál pedig a Szabó, Mikuláss Koch duónak a nyolcaddöntő megnyerésével jött össze. Mivel a nyolcaddöntőben elvérzett, a 9. helyet kaparintotta meg a Breuer Mirtill, Kristóf Dóra és a Szabó Anna, Gubik Hanna páros, míg a csoportmeccseket nyeretlenül záró gödöllői Háfra, Kriegel női- és Tompa, Merkler férfi kettős a 13. helyen végzett.
A gödöllői, vagy részben gödöllői párosok eredményei a végjátékban:

Negyeddöntő
Juraszik Patrícia, Villám Csenge – Chován Ágnes, Gracza Sóti Fanni 2-0 (12, 13)
Windisch Kinga (GRC), Kun Stefánia (SRSE) – Mester Orsolya, Soós-Vercseg Zsuzsanna (Kispest SE) 2-0 (10, 13)
• Vereségével a Chován, Gracza Sóti és a Mester, Soós-Vercseg duó az 5. helyet szerezte meg.

Elődöntő
Juraszik Patrícia, Villám Csenge – Vaida Beáta, Villám Lilla (ÉDRA) 0-2 (-12, -15)
Windisch Kinga (GRC), Kun Stefánia (SRSE) – Vasvári Eszter, Vasvári Zsófi (Vasas) 2-0 (14, 13)

Bronzmérkőzés
Juraszik Patrícia, Villám Csenge – Vasvári Eszter, Vasvári Zsófi (Vasas) 0-2 (-15, -18)
A gödöllői páros a 4. helyen végzett, amiért fejenként nettó 250 ezer forintos pénzdíj járt.

Döntő
Windisch Kinga (GRC), Kun Stefánia (SRSE) – Vaida Beáta, Villám Lilla (ÉDRA) 0-2 (-18, -20)
Windisch Kinga (képen jobbra) és Kun Stefánia (balra) a játszmák végjátékában került megfordíthatatlan hátrányba, olyannyira, hogy a második szettben 20-19-es állásnál labdájuk volt az egyenlítéshez. Ez azonban elmaradt, így maradt a szépen csillogó ezüstérem, és az ahhoz társuló nettó 750-750 ezer forint. Az elődöntőbe jutott gödöllői érdekeltségű párosokat Kleczli Csaba edző készítette fel.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online