Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Javában zajlik a gödöllői köztemető 1849-es emlékművének felújítása

2023-07-17 10:30:16

Amint arról a Gödöllői Hírek online április második felében egy rövid interjúban hírt adott, megújul a gödöllői köztemető 1849-es emlékműve. Időközben a rekonstrukciót szolgáló munkálatok elkezdődtek, Varga Zoltán restaurátor másfél hónapja dolgozik a Dózsa György úti temetőben álló isaszegi emlékmű megújításán és várhatóan augusztus végére be is fejezi a munkát.

A restaurálás teljes költségét a fővárosi székhelyű Nemzeti Panteon Alapítvány állja, melynek egyik kurátora a gödöllői Varga Kálmán.
- Örülök, hogy az alapítvány felkarolta ennek a fontos, nagy értékű alkotásnak a rendbe hozatalát, mégpedig hosszú távra, évtizedekre megoldva a konzerválás problémáját. Ezért is kértük fel a munka elvégzésére Varga Zoltán kőszobrász-restaurátort, mert ő egyike a lelkiismeretes, minőségben gondolkodó és értékelvű szakembereknek – nyilatkozta hírportálunknak Varga Kálmán.

Varga Kálmán kurátor, Varga Zoltán restaurátor és Vándor Éva, a Nemzeti Panteon Alapítvány titkára a helyszíni szemlén (fotó: Fülöp István)


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online