Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Szakképzési centrumok és tankerületi központok diákjainak pályaválasztását segíti a gödöllői egyetem

2022-11-25 13:44:49

A diákok továbbtanulásának támogatása és tudatos pályaválasztásuk elősegítése érdekében a gödöllői központú Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem (MATE) négy szakképzési centrummal és négy tankerületi központtal kötött együttműködési megállapodást november 25-én.

Dr. Gyuricza Csaba rektor szerint az együttműködés legfőbb célja a diákok tudatos és sikeres pályaválasztásra történő felkészítése. Az egyetem sokszínű, rendkívül széles oktatási portfóliója ráadásul minden tudományterületet lefed, ezért nincs olyan érdeklődési körű diák, akit ne tudna az egyetem személyesen is megszólítani.
- Minden fiatal szem előtt tartja, hogy megfelelő pályát válasszon, és ez az életre szóló döntés valóban a lehető legsikeresebb legyen. Ennek elősegítése érdekében a MATE élmény alapú kulturális és szakmai programokat, campus-látogatást, felvételivel kapcsolatos tájékoztató előadásokat és közösségi szolgálati együttműködést biztosít a fiataloknak – emelte ki a felsőoktatási intézmény vezetője (képen jobbról az ötödik).

A MATE minden évben két alkalommal fogadja majd az érintett intézmények végzős osztályait egy hosszabb, 3-5 órás campus-látogatáson, aminek keretében a diákok látványos tudományos bemutatókon, laborlátogatásokon és előadásokon nyerhetnek bepillantást az egyetemi életbe, a high-tech agrárium és a kapcsolódó tudományterületek legújabb területeibe, valamint a felvételi rendszerébe. A laborok és a botanikus kertek látogatására az alsóbb évfolyamos diákoknak is lesz lehetőségük.


Az ünnepélyes aláíráson a Közép-Pesti Tankerületi Központ, az állami fenntartású gödöllői általános iskolákat, a Török Ignác Gimnáziumot és a zeneiskolát szakmailag felügyelő Dunakeszi Tankerületi Központ (vezetője, Szabóné Forgács Gabriella képen jobbról a harmadik), a Váci Tankerületi Központ, az Észak-Budapesti Tankerületi Központ, a Budapesti Műszaki Szakképzési Centrum, a Budapesti Gazdasági Szakképzési Centrum, a Budapesti Gépészeti Szakképzési Centrum, valamint a gödöllői Madách Imre Technikum és Szakképző Iskolát is magában foglaló Váci Szakképzési Centrum (Papolczi Emőke főigazgató képen balról az ötödik, Dudás Tibor kancellár képen balról a hatodik)  illetékesei vettek részt. Forrás: MATE Médiaközpont


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online