Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Labdarúgás: szuperrangadót nyert Vecsésen a bajnoki címvédő gödöllői csapat!

2022-10-29 15:57:20

Az aktuális listavezető és a – nyár folyamán megerősített játékoskeretét alapul véve – bajnoki címre is pályázó otthonában akadt teendője a gödöllői együttesnek október utolsó szombatján. Az eddig elveszített pontokból kiindulva, a mérkőzésenkénti 4 gólos átlagtól alig elmaradó vecsésiek álltak jobban a rangadó előtt, ám egy esetleges vendégsiker felborította volna ezt az állapotot. Ugyanakkor, a házigazdák diadala komolyabb rést nyitott volna a két társulat eredményességi mutatója között.

A tét és a presztízs jelentősége alaposan érződött a feszült hangulatú ütközeten, aminek első érvénytelen (Sebestyén játékvezető lesállásra hivatkozott) és érvényes találatát egyaránt a gödöllőiek szerezték. A 2018 és 2020 között két és fél bajnoki szezont a vecsésiek szerelésében eltöltött Koziorowski Richárd a 23. percben mattolta a hazaiak védelmét, majd a kifutó kapus eszén is túljárva, betalált. A házigazdák válaszára szűk negyedórát kellett várni, amikor egy jól eltalált lövésből Nádasi Kornél egyenlített.
A második félidőből bő hét perc telt el, amikor Mudroch Mendel remekül ismerte fel, hogy egyedül is képes örömet okozni csapatának és az értük szurkolóknak: parádés szólóját követően újra a gödöllőieknél volt az előny. A hátralévő szűk 40 percben főként vezetése megőrzésére törekedett Győri Zoltán társulata, amely jól szervezett védekezésének köszönhetően – a végelszámolásnál minden bizonnyal nagyon fontos – három ponttal gazdagodott az eddig veretlen Vecsés otthonában.

Érdekesség, hogy a gödöllői formáció először nyert bajnoki mérkőzést Vecsésen, a vendéglátók Pest megyei I. osztályba történt 2013-as visszatérése óta. A bizonyos szempontból történelminek tekinthető GSK-sikernek részese volt az NB I-es Mezőkövesdtől a nyár folyamán nevelőegyesületéhez szerződött Nagy Dániel is, aki – Barabás Ádám helyére csereként beállva – bő tíz percen át segítette csapatát.

Pest megyei I. osztályú bajnokság, 11. forduló:                                                                         
Vecsési FC – Gödöllői SK 1-2
(1-1)
Gödöllői gólszerzők: Koziorowski Richárd, Mudroch Mendel.
Kilenc lejátszott mérkőzés alapján a Gödöllői SK csapata 21 ponttal, 20-7-es gólkülönbséggel a tabella 3. helyén áll a Pest megyei I. osztályú bajnokságban. Következik: Gödöllői SK – Dunaharaszti MTK november 5., szombat 13.30 óra, Szűcs Lajos sportcentrum.

Időközben eldőlt, hogy a 7. fordulóban a játéktér kímélése miatt elmaradt Vác – Gödöllő bajnoki mérkőzést december 10-én, szombaton 11 órakor pótolják a Duna-parti városban.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online