Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Elem vagy akkumulátor? Érvek és ellenérvek

2022-10-16 10:17:30

Sokféle szempont felmerülhet, amikor a különböző eszközeinkbe szeretnénk a működtetésükre alkalmas energiaforrást választani. Az egyik ilyen a környezettudatos választás, ami hatással van arra, hogy eldobható vagy újra feltölthető változatok mellett döntünk.

A mobilitás eleve meghatározza a lehetőségeket
A kisebb és mozgatható, illetve mozgatás közben üzemelő készülékek és játékok nagy többségükben elemmel vagy akkumulátorral működnek. Az Alphafüles webáruház termékei között mindegyiket megtalálhatjuk. De melyiket érdemes választani?

Nagyon sok eszközünkről elmondható, hogy mozgathatóak. Míg egyeseknél eleve alapvetően szükséges ez a tulajdonság ahhoz, hogy használhatóak legyenek, addig másoknál inkább a szabad áthelyezhetőség szempontjából előnyös, hogy nincsen helyhez kötve az adott készülék.

Bármelyik opcióról is legyen szó, az az egy biztos, hogy többnyire ezek az eszközök nem hálózati áramot használnak, azaz nem konnektorról működnek. Természetesen, energiára ilyenkor is szükség van, amit szolgáltathat elem vagy akkumulátor. De, mi alapján érdemes választani közülük?

A környezet védelme elsőrangú szempont
Ma már senki számára nem kérdéses, hogy a környezettudatos döntések nélkülözhetetlenek. Látjuk és érezzük is a változásokat, amelyek arra sarkallnak minket, hogy minden lehetséges területen a rendelkezésünkre álló opciók közül a legkedvezőbb döntés mellett köteleződjünk el. Így van ez az elem versus akkumulátor alkalmazásában is.

A hagyományos elemek ugyanis viszonylag gyorsan lemerülnek, cserébe viszont nagyon károsak a környezetre nézve. Még ha külön is gyűjtjük ezeket, az újrahasznosításuk nem megoldott, így a speciális tárolókban elképesztően hosszú időn keresztül csak a szemét mennyiségét növelik. A háztartási hulladékkal kidobva még nagyobb károkat okozunk velük.

Hogyan döntsünk helyesen?

Ha már mindenképpen elemet szeretnénk, válasszuk a PKCELL termékeit, hiszen ezek között extra tartós változatokat, s ami még ennél is fontosabb, újratölthető modelleket választhatunk. A kínálatban elérhetőek a kifejezetten hosszú élettartammal rendelkező alkáli elemek is, de a szén-cink és lítium elemek, valamint a rendkívül sokszor újratölthető akkumulátorok egyaránt.

További fontos szempont, hogy nem újratölthető változatokat inkább csak olyan eszközök esetében alkalmazzunk, amelyeknek az energiaigénye nagyon kicsi. Ezzel fogjuk tudni ugyanis elérni azt, hogy még tovább növeljük azt az időt, ami az amúgy is tartós elemek esetében megelőzi a kukába kerülést. Minden más esetben érdemes inkább újratölthető megoldásokat választani, hiszen ezeket akár 1200 alkalommal is újra tudjuk hasznosítani, mielőtt végképp kidobásra kellene ítélnünk őket.

A környezettudatos választás mindenkinek adott, és ha nem győznek meg a környezetvédelmi szempontok, kezdjünk számolgatni, hogy mennyi pénzt takaríthatunk így meg a családi kasszában! (x)


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online