Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Röplabda: a biztos bentmaradás a fő célja a gödöllői csapatnak az NB I. Ligában

2022-08-18 08:17:30

Október harmadik vasárnapján kezdi meg a 2022/2023-as bajnoki idényt a Gödöllői RC – elmúlt kiírásban bronzérmet szerzett – női röplabda-csapata a nyolc csapatról tizenkettőre bővült NB I. Ligában. A rivalizáló felek számának növekedése azzal magyarázható, hogy az Extraligás klubok utánpótlás- és fiókcsapatai is bekapcsolódhatnak a küzdelemsorozatba, ám ezek a formációk nem juthatnak fel az Extraligába, és ki sem eshetnek az NB I. Ligából.

A tucatnyi csapatot számláló mezőnyben a Szalay Attila vezetőedző szakmai irányíátásával dolgozó gödöllői formáció vetélytársai a Békéscsabai Röplabda SE, a Budaörsi DSE-Emericus, az újonc BVSC-Zugló, a Debreceni SZC-Eötvös DSE, a Diósgyőri VTK (kieső az Extraligából), a Jászberény Volleyball Team, a balatonfüredi Szent Benedek RA,  a TFSE, az UTE U21, a Vasas SC és a Vehír-Veszprémi SC társulatai lesznek.
Ami a hazai mérkézések helyszínét illeti, egyelőre nincs változás elmúlt szezon második feléhez képest: ősztől is a képen látható monori sportcsarnok jelenti a „hazai” pályát városunk NB I. Ligás gödöllői együttese számára, annak ellenére, hogy a gödöllői csarnoknak szánt, Táncsics Mihály útról megközelíthető munkaterületet kifejölték és lekerítették.

Szalay Attila együttesének tagnévsora több helyen is változik az elmúlt szezonhoz képest. Lényeges, hogy az új idényben a klubvezetés nem tervez idegenlégióst szerződtetni. Barta László elnök érdeklődésünkre elmondta: kizárólag magyar játéksokkal számolnak a keretben, aminek gerincét a már az elmúlt évadban is gödöllői színekben pályára lépett lányok alkotják. A klubelnök hozzátette: tisztában vannak azzal, hogy az októberben induló bajnoki pontvadászatban a legfontosabb cél a kiesés biztos elkerülése lehet, ugyanakkor utánpótlás fronton több korosztálytól is kimagasló országos eredményességet remélnek.

Ezek után nézzük a Gödöllői RC NB I. Ligás csapatának jelenlegi játékokeretét, ami az október 16-i, Szent Benedek Röplabda Akadémia elleni bajnoki rajtig (17 óra, Monor) még változhat!
Hosszabbított: Boros Réka (feladó), Kovács Eszter (center), Kökény Petra (szélsőütő, egyelőre sérülés utáni rehabilitáción vesz részt), Maurer Katalin (liberó), Sorompó Kinga (feladó), Szerencsés Mimi (liberó)
Érkezett: Borsos Lili (center, MTK-tól), Fáskerti Fanni (szélsőütő, MÁV Előrétől), Halla Petra (feladóátló, TFSE-től), Nagy Viktória (center, TFSE-től), Máté Gréta (szélsőütő, Debreceni Eötvös DSE-től)
Távozott: Barta Karolina (visszavonul), Császár Norina (várhatóan visszavonul), Ratkai Panni (Egyesült Államokban folytatja tanulmányait, ezért az Indiana állambeli Mastodon WVB csapatához szegődött), Rachel Sánchez Perez (kubai, visszavonul), Kamilla Haase (kanadai, csapatot keres)


A dolgok jelenlegi állása szerint a bajnokság egy részből áll: a kétfordulós (oda-visszavágó) küzdelemsorozat (22 meccs) október 15-től április 23-ig tart.
• A felsőházi győztes (ha ez fiókcsapat, akkor a legjobb helyen végzett nem fiókcsapat) kivívja az Extraligában történő indulás jogát a 2023/2024-es bajnoki idényben.
• Az NB I. Liga utolsó és utolsó előtti csapata osztályozót (kivétel a fiókcsapat) játszik az NB I-ben maradásért az NB II-es pontvadászatban a csoportmeccseket követően a rájátszásban győztes, illetve második helyzett ellen (2, 3 vagy 4 csoport esetén). Érdemes azonban hozzátenni, hogy mindez akkor lesz igaz, ha az NB II. erre jogosult csapatai (legfeljebb kettő) élni kívánnak-e az NB I-ben indulás jogával. Amennyiben az NB II-ben csak egy csoport lesz, akkor annak győztese játszik osztályozót az NB I. Liga utolsó helyezettje ellen.
• Kitétel, hogy a női felnőtt NB I. Ligában a bajnoki mérkőzéseken négy magyar állampolgársággal és magyar eredeti szövetséggel rendelkező játékosnak labdamenet közben (azaz a nyitóérintés pillanatától a labdamenet végéig) a pályán kell lennie.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online