Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Atlétika EYOF: ezüst- és bronzérmes sprintváltók gödöllői befutókkal

2022-07-30 11:36:38

A besztercebányai XVI. Nyári Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválon (EYOF) július 29-én rendezték meg a „svédváltónak” is nevezett sprintváltók (100-200-300-400 méter) selejtezőjét. A lányoknál 17, míg a fiúknál 10 staféta vágott neki a mindent egybevetve 1.000 méteres távnak.

Mindkét váltóban fontos szerep jutott a MATE-Gödöllői EAC atlétáinak, a 200 méteren 4. helyezett Kriszt Saroltának, illetve a 400 méteren 12. pozícióban végzett Fodor Péternek. Körmendy Katalin (képen ülve) tanítványai a leghosszabb távot teljesítették a magyar váltók befutó tagjaként.

A lányoknál a Balogh Laura, Rózsahegyi Bori, Lalik Petra, Kriszt Sarolta összetételű magyar kvartett a harmadik futamban volt érdekelt, és – a győztes olaszok mögött – a második helyen ért célba (2:13,66 perc), amivel negyedik legjobbként jutott a döntőbe.
A fiúk versengésében az Alexovics Dániel, Deák Zalán, Bodrogi Levente, Fodor Péter alkotta magyar staféta az első futam második helyén végzett (1:59,92 perc), ami hatodik legjobb időeredményként döntőt ért.

A július 30-án lezajlott finálékban a magyar lányok (Balogh Laura helyett Ecser Angéla futott) parádés teljesítmény nyújtottak! Saci a negyedik helyen vette át a váltóbotot, majd remek futással, a cseh riválissal nagyot harcolva, a 3. helyen ért célba. Az időeredmény 2:11,59 perc lett, ami korosztályos idénycsúcsot jelent.
A magyar fiúktól az előzetes esélylatolgatás alapján bravúr lett volna az éremszerzés. Aztán megtörtént a csoda! Fodor Péter a második pozícióban kezdte meg a saját, 400 méteres távját, és a helyezést hatalmas küzdelemben sikerült megtartania, így az 1:55,43 perces – idei legjobb – idő ezüstérmet ért a magyar kvartett számára!


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online