Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Atlétika: Tóth Zsombor révén idén is Gödöllőre került a tízpróba országos bajnoki címe

2022-07-04 09:47:46

Július első hétvégéjén Magyarország felnőtt, U23 és junior (U20) összetett (többpróba) bajnoksága jelentette a legnagyobb kihívást az atléták számára. A Pápai Sportcentrumban lezajlott viadal indulói között – egyetlen gödöllőiként – ott volt Tóth Zsombor, a MATE-Gödöllői EAC hosszú évek óta sikeres tízpróbázója is.

Zsivoczky-Pandel Attila (képen jobbra) 24 éves tanítványa a nevezési pontok alapján aranyeséllyel vághatott neki a tízpróba számainak (100 méter, távolugrás, súlylökés, magasugrás, 400 méter, 110 méter gát, diszkoszvetés, rúdugrás, gerelyhajítás, 1500 méter). Zsombor az előzetes várakozásnak megfelelően az első napon letudott öt szám után 3491 ponttal az első helyen állt, és várta a vasárnapi folytatást. A 110 méteres gátfutás azonban nem igazán sikerült, így hat számot követően a harmadik helyre csúszott vissza. A folytatásban azonban a gödöllői többpróbázó megrázta magát, és végül – 258 pontos előnnyel – 6483 pontig jutott, amivel megvédte országos bajnoki címét.


Tóth Zsombor másodszor nyert egyéni aranyat tízpróbában, összességében azonban ez az ötödik elsősége ebben a versenyszámban, mert csapatban 2019-ben, 2020-ban és 2021-ben is a győztes gödöllői trió tagja volt.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online