Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Közel 305 millió forint támogatásból újult meg a MATE gödöllői kutatóépülete

2022-04-20 16:45:38

720 millió forintos összegű támogatással valósult meg az a beruházás, amivel csökkenteni lehetett a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem (MATE) szarvasi, ceglédi és gödöllői kutatóépületeinek energiafelhasználását – olvasható a BMSK Sport Nonprofit Kft. hírportálunkhoz eljuttatott közleményében.

A MATE Mezőgazdasági Gépesítési Intézetének Tessedik Sámuel utcában található gödöllői kutatóépületében (képen) 304,8 millió forintos dotáció szolgálta a homlokzatszigetelést, a nyílászárók cseréjét, a lapostető szigetelését és a fűtési rendszer korszerűsítését.

A beruházás-sorozat április 20-i, szarvasi átadóján dr. Gyuricza Csaba, a MATE rektora kiemelte, az energiahatékonyság növelésével és a megújuló energiaforrások hasznosításával csökkent az üvegházgázok kibocsátása és a fosszilis energiahordozóktól való függőség is, az Európai Uniós irányelveknek megfelelően.
- A fenntarthatóság régóta kiemelten fontos szempont az egyetem életében, így a kapcsolódó tudományos és szakmai ismeretek átadására több képzésen is kiemelt hangsúlyt fektetünk, a gyakorlati tapasztalatok megosztására pedig Körforgásos Gazdaságelemző és Tudásközpontot is alapítottunk – tette hozzá az intézmény vezetője.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online