Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Férfi vízilabda MEFOB-selejtező: csoportharmadik lett a gödöllői egyetem csapata

2022-03-27 10:26:44

Március 25-26-án a hivatalosan december elején átadott Gödöllő Városi és Térségi Uszodában rendezték meg az EATON-Magyar Egyetemi-Főiskolai Országos Vízilabda Bajnokság (MEFOB) férficsapatainak selejtezőjét. A 25 méter hosszú pályán, négyes méretű labdával lejátszott válogatón a házigazda Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem (MATE) csapatának tagjai is vízbe szálltak. A Kiss Gergely háromszoros olimpiai bajnok szakmai irányítását élvező formáció két győzelemmel és egy vereséggel zárta a kétnapos versenysorozatot, ahol a kapusok által és a 8 méteren kívülről elért találatok duplán számítottak.

A képen látható hazai együttes eredményei:
MATE – Károli Gáspár Református Egyetem 19-18
(1-5, 9-6, 4-3, 5-4)
Gödöllői góllövők: Halász Viktor, Hegyi Ádám (4-4), Keszthelyi Attila, Tóth Ádám (3-3), Csiha Ferenc (2), Rezessy Ádám, Kovács Levente, Hegedűs Csaba.

Budapesti Gazdasági Egyetem – MATE 12-10 (3-3, 5-4, 1-0, 3-3)
Gödöllői gólok: Tóth Ádám (5), Molnár Viktor (2), Németh Botond, Keszthelyi Attila, Katona Imre.

MATE – Debreceni Egyetem 17-14 (6-4, 0-2, 5-3, 3-5, ötméteresekkel: 3-0)
Gödöllői gólszerzők: Molnár Viktor (6), Tóth Ádám (3), Keszthelyi Attila, Katona Imre, Németh Botond (2-2-2), Varga Benedek, Kovács Levente.

A MATE csapata 5 ponttal, 46-44-es gólkülönbséggel a – Debrecen és a BGE mögött – 3. helyen végzett a csoportban. Kiss Gergely így értékelt a selejtezőtorna után:
- Hazai pályán, sok néző előtt, újoncként és kvázi esélytelenként, a mindössze öt hónapja létező egyetemi vízilabda-csapatunk mindhárom mérkőzésén egyenrangú ellenfél volt. Szimpatikus, sportszerű és hajtós játékára büszkék lehetünk mindannyian! Pici, de szimbolikus lépés volt ez a gödöllői torna, készülünk tovább a feladatokra. Többek között, a miskolci döntőre.


A MEFOB vízilabda-bajnokság végjátékát – együtt a hölgyek hatcsapatos rivalizálásával – május 19-22. között rendezik meg Miskolcon. Kép forrása: waterpolo.hu


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online