Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Harminc élhetőbb település van Gödöllőnél az országban

2022-01-08 15:53:53

Az Otthon Centrum 2021 végén hatodik alkalommal készítette el, hogy hol jó élni Magyarországon és miért vonzóbb az egyik település(rész) vagy régió a másiknál. Az elemzés összeállítása során a szakemberek a 20 ezer főnél népesebb városok (fővárosi kerületek) életminőség szempontjából lényeges mutatóit vetették össze. A december 20-án közzétett adathalmazból kiderül, hogy a fővárosi agglomerációban Gödöllő vezető helyen áll, megelőzve Szentendrét és Budaörsöt is.

Ami a budapesti I. kerület (83%) által vezetett országos rangsort illeti, Gödöllő 55,5%-kal 31. pozíciót foglalja el. A mutatók közül a legkedvezőbb a településünkre vándorlók lakosságra vetített aránya 86%-os értékkel. A többi mutató szintén lakosságra vetített értékei a következőképpen alakultak.
Háziorvosi ellátás: 41%
Felsőfokú végzettség: 52%
Foglalkoztatottak: 61%
Gimnáziumi tanulók: 33%
30 percnél kevesebbet ingázók: 60%

A hat elemzett terület arányszámainak átlaga adja ki a Gödöllő esetében 55,5%-os „életminőség-indikátor” mutatót. A városok egymáshoz viszonyított helyzetét a különböző, adott kategóriában legjobb mutatók maximumának százalékában fejezték ki az elemzők. A városok maximumhoz képest elért százalékos értékének átlagából alakult ki a városi rangsor. A lakásárak tekintetében a KSH által a társasházi lakások átlagos négyzetméterárára vonatkozó statisztika volt az összehasonlító szempont – tájékoztatta hírportálunkat az Otthon Centrum Marketing és Kommunikációs Osztályának munkatársa.

Egy ével korábban Gödöllő a vidéki városok között a 6. helyen szerepelt az élhetőségi rangsorban (Budaörs és Szentendre egyaránt megelőzte városunkat), ami a budapesti kerületeket is szerepeltető teljes, országos rangsor 26. helyét jelentette.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online