Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Őrizd meg kutyád egészségét megfelelő étrenddel!

2021-09-25 11:20:30

Szinte már a tudatunkba égett, mennyire fontos az egészséges táplálkozásra való törekvés. Akárcsak az emberekét, a kutyák szervezetét is jelentősen befolyásolja a bevitt táplálék minősége és mennyisége. Megmutatjuk, mire érdemes odafigyelni!

A táp kiválasztásának fontossága
Az egészséges étrend tápanyagban gazdag, megfelelő arányban tartalmaz a kutyák számára szükséges vitaminokat, szénhidrátokat, fehérjéket és egyéb jótékony anyagokat.

Bevált recept minden kutyára azonban nem létezik, akárcsak az emberek esetében, minden szervezet más igényekkel rendelkezik, és mást kedvel.

Mivel a négylábú kedvencek ételéről mi, gazdik gondoskodunk, ezért legalább olyan felelősséggel tartozunk feléjük, mintha csak a magunk étkét választanánk meg.

Bár, a kutyák szinte bármit felfalnak, ami csak eléjük kerül, ez nem egyenlő az egészséges tápanyagbevitellel. Minden kutyatáp különböző anyagösszetétellel, eltérő tápértékkel rendelkezik, így a minőségük is széles skálán mozog.

Milyen kutyatápot válasszunk?
Figyeljünk oda, hogy magas minőségű, húsban, vitaminban és antioxidánsokban gazdag kutyatápot válasszunk. Ennek segítségével hozzájárulhatunk az egészséges fejlődésükhöz, amelyre minden gazdi törekszik.

Törekedjünk teljes értékű eledel beszerzésére, és mindig olvassuk el a csomagoláson található összetételi információkat.

Lehetőség szerint keverjük vagy váltogassuk a száraz és a nedves tápokat, így kutyánk nem unja meg a szokásos eledelt, és szervezetének is jót teszünk.

Adagolás és időzítés
Gazdiként nagy felelősség van rajtunk annak tekintetében, hogy helyesen tápláljuk négylábú kedvenceinket. A megfelelő étkezés nagyban múlik a táplálék minőségén, de legalább annyira fontos szempont az adagolás és az időzítés.

Azzal együtt, hogy nehéz ellenállni a konyhapult mellett ácsorgó, nagy szemekkel néző kutyánknak, a túletetés súlyos egészségügyi problémákhoz vezethet. A kutyák nem mindig képesek élesen elválasztani az éhség és a jóllakottság közti határt, szinte bármilyen mennyiséget képesek elfogyasztani.

Súlyos esetben a túletetés növelheti a gyomorcsavarodás kockázatát, ezért tartsuk az állatorvos által javasolt, valamint a kutyatápon található ajánlott mennyiséget!

Ügyeljünk arra, hogy nyugodtan, biztonságban etessük kutyánkat, és lehetőleg séta vagy nagy játék előtt ne adjunk neki ételt!

Speciális kutyatápok
A kutyák, különösen a munkakutyák fizikai erőnlétük miatt speciális igénnyel rendelkeznek az eledelüket illetően.

Az állóképesség megőrzése és a csontok és izmok megfelelő regenerálódása érdekében a Julius K-9 teljes értékű eledelei segíthetnek. Számos olyan tápanyag fellelhető bennük, amelyek egy közepes vagy nagy testű kutya egészséges fejlődéséhez szükségesek.

Speciális étrendet igénylő, gluténérzékeny vagy hipoallergén kutyák számára is széles választékban kaphatóak a kiváló minőségű tápok.

Gondoskodj kutyád egészséges étkezéséről és megfelelő fejlődéséről a Petissimo honlapján található kutyatápokkal! (x)


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online