Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Röplabda: bajnokcsapatot ünnepelhet Gödöllő!

2021-04-17 20:33:44

NB I. Liga, rájátszás, Extraliga kvalifikáló kör, 5. forduló:
Gödöllői RC – TFSE 3-1
(-19, 20, 12, 21)

Miután az Extraliga kvalifikáló kör utolsó, gárdonyi tornájának első mérkőzésén a pont nélkül álló székesfehérváriak 3-2 arányban legyőzték a TFSE csapatát, a gödöllői lányok már ezen a mérkőzésen kivívhatták az Extraligába jutás jogát.  Ehhez bármilyen arányú gödöllői siker elegendő volt, függetlenül a vasárnapi MÁV Előre – Gödöllő ütközet végeredményétől.  Hárompontos (3-0 vagy 3-1) TF-diadal esetén a fővárosiaké a minitabella első helye, 3-2 arányú győzelmüknél viszont csak akkor, ha a Gödöllő nem ér el hárompontos (3-0 vagy 3-1) győzelmet vasárnap a fehérváriak ellen.

A helyzet tehát fokozott volt a találkozó előtt, és annak végkimenetele óriási téttel bírt mindkét csapat számára. Ilyen helyzetben mutatós játékot ritkán szoktak produkálni a játékosok, inkább az dönthetett a győztes kilétéről, hogy melyik társulat bírja jobban a feszültséget, törik meg vagy ráerőlteti akaratát riválisára.
Szalay Attila alakulata nem volt esélytelen az első játszmában, de a végjátékban elvérzett. A második szettben sikerült akkora előny felhalmozni, hogy az átmeneti visszaesést átvészelték a gödöllőiek, és egyenlítettek.

A harmadik etap főként arról szólt, ki lesz az, aki a játékrész megnyerésével ponthoz jut. Ez a lényegesen pontosabban játszó gödöllői hatosnak sikerült, amely karnyújtásnyi közelségbe került az NB I. Liga megnyerésétől. A lányok – szerencsére – nem ijedtek meg a hatalmas lehetőségtől, és a játszma során végig összpontosítva, elérték azt, amiért az egész idény alatt alaposan megdolgoztak! Bravó!


A gödöllői női röplabdázás történetében másodszor fordult elő, hogy a város csapata kivívta az Extraligában való indulás jogát. 2000. március 5-én az Architekton-Gödöllői RC együttese tette ezt meg osztályozón, Dobos János edző irányításával, most pedig Szalay Attila és segítője, Wirnhardt Bence munkája érett be. Az NB I. Liga első helyén végzett gödöllői együttes tagjai: Bajnóczi Fruzsina, Barta Karolina, Buse Ince (török), Faragó Franciska, Ferentzi Zoé, Hajós Aliz, Kovács Eszter, Kökény Petra, Maurer Katalin, Mishonova Irena (bolgár), Ratkai Panna, Saáry Blanka, Sorompó Kinga, Tóth Bagi Réka.

A Gödöllői RC csapata 12 ponttal, 14-7-es szett- és 477-436-os pontaránnyal az 1. helyen végzett a rájátszás minitabelláján. A mérkőzés statisztikája ide kattintva böngészhető. Következik: Székesfehérvári MÁV Előre-Bericap – Gödöllői RC április 18., vasárnap 18.30 óra, Gárdony. ZÁRTKAPUS!


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online