Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Micsoda fordulat: megvan, ki működteti a gödöllői önkormányzat balatonlellei üdülőjét

2021-04-10 11:21:14

Március 20-án arról számoltunk be, hogy röpke 10 nap alatt kívánja megtalálni a gödöllői önkormányzat tulajdonában lévő balatonlellei üdülő új bérlőjét a városvezetés nevében a veszélyhelyzetben eljáró polgármester.
Normál esetben – ha úgy teszik, előzetes tapogatózó tárgyalások nélkül – ennyi idő alatt szinte képtelenség eredményes pályáztatást lebonyolítani, de jelen esetben a procedúra sikerrel végződött, így továbbra is lesz, aki működtesse a 25 évvel ezelőtt botrányos körülmények között felújított létesítményt.

A felhívásra egyetlen kandidáló jelentkezett, a budapesti székhelyű Villa Oliver Kft. Akinek ismerősen cseng a név a múltból, nem téved, hiszen 2018 márciusától ez a cég vette bérbe a lellei gyermeküdülőt. Tette ezt azzal a feltétellel, hogy a három éves bérleti jogviszony két évvel meghosszabbítható. A 1023 Budapest, Ürömi utca 48. szám alatti székhellyel rendelkező vállalkozás akkor éves szinten nettó 7 millió forintos bérleti díj megfizetését vállalta, negyedéves bontásban.

Időközben, a hozzáférhető cégkivonat szerint 2019 februárjától, a Villa Oliver Kft. székhelyének címe 1027 Budapest, Tölgyfa utca 24. helyszínre módosult. Mi több, az új pályázatban – a korábbi díjra havi nettó 10 ezer forintot rápakolva – éves szinten nettó 7.120.000 forintos bérleti díj megfizetésére tett ajánlatot, féléves fizetési ütemezéssel. Az üzlet összejött: április 15-étől két évig, további két évre szóló meghosszabbítási lehetőséggel ismét a Villa Oliver Kft. bérli a város balatonlellei üdülőjét.

Fontos eleme a bérleti szerződésnek, hogy a bérlő jogosult a bérleményen átalakítási munkálatokat végezni, méghozzá, a bérbeadó előzetes írásos hozzájárulásával. Az állagmegóvó és állagjavító értéknövelő beruházások ráfordításai az éves bérleti díj 50 százalékáig beszámíthatók a bérleti díjba.

Említést érdemel, hogy a város – polgármester által – 2021-es esztendőre elfogadott költségvetésében, a többéves kihatással járó döntések között  olyan tételek is szerepelnek, amik kedvezményezettje a Villa Oliver Kft. Az egyik meleg étel biztosítása a nemzetközi ifjúsági tábor résztvevőinek 5.814.000 forint összegben, a másik pedig építőipari munkák finanszírozása 5.627.596 forint értékben.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online