Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Így zajlott le Gémesi György és Orbán Balázs vitája

2021-04-09 16:34:17

A történet szálai január elejére nyúlnak vissza, amikor a köz számára is hozzáférhető levelezés alakult ki Gémesi György gödöllői polgármester, a Magyar Önkormányzatok Szövetségének (MÖSZ) elnöke és Orbán Balázs miniszterhelyettes, parlamenti és stratégiai államtitkár (Miniszterelnökség) között. Gémesi a helyhatóságokkal való egyeztetés nélkül decemberben elfogadott, majd bevezetett kormányzati intézkedések miatt a magyar önkormányzatiság kivégzését, számos magyar település elkerülhetetlen csődjét vizionálta, Orbán Balázs pedig főként azzal érvelt, hogy a koronavírus-járvány okozta negatív hatásokat enyhítő gazdaságvédelmi döntések fő célja a munkahelyek és a fizetések védelme, amit nem úgy kell értelmezni, hogy a településektől vesznek el pénzt, hanem úgy, hogy azt a vállalkozóknál és az embereknél hagyják.

Miután írásban nem született „megállapodás” a felek között, január 8-án Gémesi György nyilvános vitára hívta Orbán Balázst, amit a kihívott elfogadott. Hosszas egyeztetés után a szócsata április 9-én zajlott le a Scruton közösségi térben.
Előzetesen mindkét fél célja az volt, hogy a tényekre támaszkodva tisztázzák a nézetkülönbségeket. Hogy ez kinek sikerült jobban, ide kattintva mindenki megnézheti és eldöntheti.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online