Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Erős a gyanú, hogy Cs. Róbert rongált a gödöllői görögkatolikus templomban

2021-03-24 07:43:56

A tönkretett ajtón keresztül kiszálló füst látványával szembesültek a járőrök, amikor március 15-én este megérkeztek a templomhoz. Akkorra már a tüzet eloltották, a helyszín biztosítása mellett kezdődött az órákig tartó helyszíni szemle és a talált nyomok, rögzített adatok elemzése, lehetséges érkezési és menekülési útvonalak lejárása, minél több szemtanú felkutatása, a lehető legtöbb információ begyűjtése.

A klasszikusnak számító nyomozói munka március 22-ére hozott fordulatot. A rendőrök eljutottak egy gödöllői albérletében élő, 28 éves férfihez, a lakásban több, a gyújtogatáshoz és a templom ajtajának betöréséhez használt eszközt is megtaláltak.

Cs. Róbert a kutatáskor még beszédesnek bizonyult, bilincselni kellett, hogy ne tegyen kárt a szemlebizottság tagjaiban, csak úgy záporoztak a tegeződő fenyegetések és provokációk. Percekkel később már együttműködő volt és – miután a bilincs jót tett hangulatingadozásának – higgadt maradt. Bűnjelcímkét kapott egy pár cipő, egy kabát, egy festékes farmer, egy balta, egy sporttáska, öngyújtók, olajos flakonok, üres italos doboz.

A gyanú szerint a férfi március 15-én este otthonról két táskával indulva kötött ki a templomnál, ahol a bejárati ajtót egy baltával bezúzta, majd berúgta. A hátsó padokat leöntötte olajjal, majd meggyújtotta. Miközben lángra kaptak az ülőhelyek, felrúgott egy állványt, fehér anyaggal leöntötte az ikonosztázt, felnyalábolta táskáját, és ahogyan bejutott a templomkertbe, ugyanúgy ki is mászott a kerítésen. Tettével mintegy 2,5 millió forintos kárt okozott.

Kihallgatásán nem tett vallomást, a terhére rótt bűncselekményről, indítékáról is hallgatott. Viselkedése alapján vélelmezhető volt a szerfogyasztás, ezért a rendőrök intézkedtek a kettős mintavételre.
Az őrizetbe vett Cs. Róbert ellen a vallási tisztelet tárgya vagy vallási szertartás végzésére szolgáló épület megrongálásával elkövetett rongálás bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatják le a további eljárást a Gödöllői Rendőrkapitányság munkatársai, akik kezdeményezték a gyanúsított letartóztatását. Forrás: police.huKamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online